H εντυπωσιακή υπερπαραγωγή της Disney καθηλώνει μικρούς και μεγάλους, την ώρα που η επίσημη συμμετοχή της Νότιας Κορέας στο Φεστιβάλ Καννών, μια ταινία του Χονγκ Σανγκ-Σο, χαρακτηρίζεται ως «αριστούργημα».

Από τον ελληνικό κινηματογράφο, το πολυαναμενόμενο «The Bachelor 3» κάνει πρεμιέρα ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Η Άννα και η Αποκάλυψη (Anna and the Apocalypse)

Αμερικάνικη κωμωδία, 107’

Σκηνοθεσία: Τζόν Μακ Φέιλ

Πρωταγωνιστούν: Έλα Χαντ, Μάλκομ Κάμινγκ, Σάρα Σουάιρ

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι γεμάτα με μουσική… και ζόμπι! Η ταινία είναι βασισμένη στη βραβευμένη με BAFTA ταινία μικρού μήκους «Zombie Musical» του Ράιαν ΜακΧένρι και αφορά στο ξύπνημα των ζόμπι που απειλούν την ήσυχη πόλη του Little Haven κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.

Η Άννα και οι φίλοι της, προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα πρέπει να τρέξουν, να παλέψουν και να… πετσοκόψουν. Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς τους, και ενώ όλα γύρω τους καταρρέουν, συνειδητοποιούν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο.

Bumblebee

Αμερικάνικη περιπέτεια, 119’

Σκηνοθεσία: Τράβις Νάιτ

Πρωταγωνιστούν: Χέιλι Στάινφελντ, Τζον Σένα, Πάμελα Άντλον

Γνωστός και ως Β-127 ο Bumblebee είναι ένας ήρωας των Transformers σε έντονο κίτρινο χρώμα. Κυνηγημένος το 1987 βρίσκει καταφύγιο σε μια μάντρα σε μια μικρή, παραλιακή πόλη στην Καλιφόρνια.

Παράλληλα, η Τσάρλι λίγο πριν κλείσει τα 18 της χρόνια αναζητά την θέση της στον κόσμο και ανακαλύπτει τον χτυπημένο Bumblebee. Όσο περισσότερο ασχολείται μαζί του επισκευάζοντάς τον, η Τσάρλι συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο, κίτρινο σκαραβαίο.

Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει (Mary Poppins Returns)

Αμερικάνικη κωμωδία- μιούζικαλ, 130’

Σκηνοθεσία: Rob Marshall

Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters, Colin Firth, Meryl Streep, Angela Lansbury, Dick Van Dyke

Μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή της Disney, με την πολυαγαπημένη Μαίρη Πόπινς να επιστρέφει για να βοηθήσει την νέα γενιά των Μπανκς να ξαναβρούν τη χαρά και τη μαγεία της ζωής. Στο ολοκαίνουριο φαντασμαγορικό μιούζικαλ οι θεατές θα παρασυρθούν στο νοσταλγικό και μελωδικό κόσμο που σκηνοθετεί ο μετρ στο είδος Rob Marshall (Chicago, Into the Woods), με την βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Emily Blunt να υποδύεται την εμβληματική νταντά σε νέες περιπέτειες.

Η ταινία διαδραματίζεται στο Λονδίνο του 1930 με τον Μάικλ Μπανκς, το μικρό παιδί που είχε ως νταντά τη Μαίρη Πόπινς να έχει μεγαλώσει, έχοντας δημιουργήσει τη δική του οικογένεια με τρία παιδιά. Στο Λονδίνο της οικονομικής ύφεσης η οικογένεια καλείται να ξεπεράσει μια σημαντική απώλεια, ενώ τα παιδιά του Μάικλ αναλαμβάνουν ευθύνες που τα αναγκάζουν να μεγαλώσουν πρόωρα.

Ευτυχώς, η αινιγματική νταντά επιστρέφει και παρέα με τον φίλο της Τζακ, παρασέρνουν τα παιδιά σε φαντασμαγορικές περιπέτειες, επιστρέφοντας, παράλληλα, στο σπιτικό των Μπανκς το γέλιο, την αγάπη για την ζωή και την ανεμελιά.

Ποιος θα σου τραγουδήσει

Δράμα συμπαραγωγής Ισπανίας και Γαλλίας, 124’

Σκηνοθεσία: Κάρλος Βερμούτ

Πρωταγωνιστούν: Νάγιουα Νίμρι, Έβα Γιοράτς, Κάρμε Ελίας, Ναταλία Ντε Μολίνα

Μια επιτυχημένη Ισπανίδα τραγουδίστρια, η Λίλα Κασάν, ετοιμάζεται να επανέλθει στα μουσικά δρώμενα μετά από δεκαετή απουσία. Την παραμονή της πρώτης συναυλίας της, έχει ένα ατύχημα κατά το οποίο χάνει την μνήμη της.

Η νεαρή Βιολέτα, μια τραγουδίστρια καραόκε και θαυμάστρια της Κασάν, αναλαμβάνει να θυμίσει στη σταρ την μεγάλη προσωπικότητά της, μαθαίνοντάς της από την αρχή να τραγουδά.

The Bachelor 3

Ελληνική κωμωδία, 132’

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μελέτης Ηλίας, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Κατερίνα Γερονικολού, Βασιλική Τρουφάκου, Ησαϊας Ματιάμπα, Τόνι Σφήνος, Τάσος Παλαντζίδης, Βίκυ Κάβουρα, Δημήτρης Σταρόβας, Αναστάσης Κολοβός, Μαρία Κωνσταντάκη, Courtney Parker, Ζερόμ Καλουτά, Αλέξανδρος Κοντοπίδης, Γιώργος Παράσχος, Τάκης Ζαχαράτος

Η τρίτη στη σειρά ταινία της τριλογίας «The Bachelor» κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου. Ο Τζίμης (Νίκος Βουρλιώτης) ετοιμάζεται να παντρευτεί και καλεί τους φίλους του για το καθιερωμένο μπάτσελορ.

Στη συγκεκριμένη ταινία όλα πηγαίνουν καλά, προς έκπληξη όλων, και ο γαμπρός καταφέρνει να φτάσει στην εκκλησία. Αυτός ο γάμος, ωστόσο, ακυρώνεται καθώς ο Ρένος (Θανάσης Βισκαδουράκης) πέφτει θύμα απαγωγής στην εκκλησία και έρχονται τα πάνω κάτω. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας στην προσπάθειά τους να βρούνε τον φίλο τους φτάνουν μέχρι τη Λάρισα, όπου τα πράγματα ξεφεύγουν εντελώς.

Η επόμενη μέρα μιας σχέσης (The day after)

Ασπρόμαυρη ρομαντική ταινία της Νότιας Κορέας, 97’

Σκηνοθεσία: Χονγκ Σανγκ-Σου

Πρωταγωνιστούν: Γιουνχέ Τσο, Κι Τζοαμπαάνγκ, Μιν-Χι Κιμ, Σάε Μπιεόκ Κιμ, Χάε-Χιο Κουόν

Μια μεγάλη ερωτική ιστορία, σύμφωνα με τη Le Monde, «Η επόμενη μέρα μιας σχέσης» αποτελεί την επίσημη συμμετοχή της Νότιας Κορέας στο Φεστιβάλ Καννών.

Η ταινία αφορά σε έναν ιδιοκτήτη ενός μικρού εκδοτικού οίκου και τρεις γυναίκες οι οποίες περιστοιχίζουν την ζωή του. Η σύζυγός του ανακαλύπτει ένα ερωτικό σημείωμα, που προφανώς δεν απευθύνεται σε αυτή, αλλά στην πρώην υπάλληλο και ερωμένη του άντρα της. Όταν η πρώτη θα επισκεφτεί τον εκδοτικό οίκο θα επιτεθεί στη νέα υπάλληλο, μια εκκολαπτόμενη συγγραφέα, νομίζοντας ότι αυτή είναι η ερωμένη του συζύγου της.

Το ξέρουν όλοι (Todos lo saben)

Ισπανικό, ψυχολογικό δράμα, 132’

Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί

Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Ρικάρντο Νταρίν

O δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί (Ένας Χωρισμός, Ο Εμποράκος) σκηνοθετεί το λαμπερό ζευγάρι των Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ, σε ένα ψυχολογικό δράμα.

Η Λόρα (Πενέλοπε Κρουζ) ταξιδεύει με τα δύο παιδιά της στο χωριό που μεγάλωσε για τον γάμο της αδερφής της. Εν μέσω οικογενειακών εντάσεων, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν ανακαλύπτει τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο Πάκο. Η γιορτή, ωστόσο, συνεχίζεται, το ρεύμα πέφτει και η κόρη της Λόρα εξαφανίζεται. *Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου.