Ξεχάστε τα κλισέ με τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, τις γλυκανάλατες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τις κλασικές εικόνες με ευτυχισμένους ανθρώπους που τρώνε και περνάνε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στον αντίποδα φανταστείτε σκηνές με ένταση και δράση σε μεγάλες δόσεις, που κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο και την αδρεναλίνη στα ύψη. Όλα αυτά, ωστόσο, σε χριστουγεννιάτικο φόντο για να μην ξεχνάμε ότι ακόμη διανύουμε εορταστική περίοδο!

Ο Μπάτμαν επιστρέφει

Αν κάτι ξέρει να κάνει πολύ καλά ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον, αυτό δεν είναι άλλο από το να δημιουργεί ονειρικούς, πλασματικούς κόσμους. Κάτι που ανταποκρίνεται και στο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο οποίο διαδραματίζεται η ταινία «Ο Μπάτμαν επιστρέφει» με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Κίτον.

Με αδιαμφισβήτητα πιο σκοτεινό ύφος από την πρώτη ταινία, ο Μπάτμαν επιστρέφει μετά από τρία χρόνια, έχοντας να αντιμετωπίσει συνολικά τρεις κακούς στο εορταστικό Γκόθαμ Σίτυ. Ο Πιγκουίνος επιθυμεί να γίνει δήμαρχος, ο Max Shreck βαφτίζεται «Άι- Βασίλης του Γκόθαμ» και η εντυπωσιακή Κατγούμαν, αντί να φιλήσει τον Μπάτμαν κάτω από το γκι που βρίσκονται, γλείφει χαρακτηριστικά το πρόσωπό του, από το πηγούνι μέχρι την κορυφή της μάσκας του.

Rocky IV

Ο ένας και μοναδικός Ρόκυ Μπαλμπόα είναι, πλέον, παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ έχει γίνει και ο καλύτερος φίλος του πρώην αντιπάλου του Απόλο Κριντ. Η άφιξη στις ΗΠΑ του σοβιετικού σούπερ σταρ του μποξ Ιβάν Ντράγκο τα ανατρέπει όλα, με τον Κριντ να τον καλεί σε μεταξύ τους αγώνα και να χάνει, τελικά, την ζωή του από την δολοφονική μηχανή- Ντράγκο.

Ο Ρόκυ για να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του φίλου του προκαλεί τον Ντράγκο σε αγώνα που πραγματοποιείται στη Μόσχα και, φυσικά, ο αγαπημένος, κινηματογραφικός μποξέρ όλων των εποχών κερδίζει όχι μόνο τον ανταγωνιστή του, αλλά και το σοβιετικό κοινό. Η μεγάλη αναμέτρηση πραγματοποιείται ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Γκοστμπάστερς 2

Περίεργα μεταφυσικά φαινόμενα αναστατώνουν τη χριστουγεννιάτικα στολισμένη Νέα Υόρκη, πέντε χρόνια μετά τη μάχη της παρέας κυνηγών φαντασμάτων με τον Gozer. Αυτήν τη φορά οι Γκοστμπάστερς αντιμετωπίζουν το πνεύμα ενός Μολδαβού τυράννου του 17ου αιώνα. Από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές η εικόνα της τρελοπαρέας με τα κόκκινα, χριστουγεννιάτικα σκουφάκια τους.

Ένα σκληρό φιλί για καληνύχτα (The Long Kiss Goodnight)

Η ταινία διαδραματίζεται κατά την εορταστική περίοδο με την Τζίνα Ντέιβις να υποδύεται μία δασκάλα που πάσχει από αμνησία. Όταν το μυστηριώδες παρελθόν στοιχειώνει την ζωή της, βάζει σκοπό της να ανακαλύψει την πραγματική της ταυτότητα, με την βοήθεια ενός ιδιωτικού αστυνομικού (Σάμιουελ Τζάκσον). Πρόκειται, λοιπόν, για μια μυστική πράκτορα, η οποία βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με έναν εκδικητικό εχθρό του παρελθόντος.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει 1 & 2

Ο αγαπημένος Τζον ΜακΛέιν (Μπρους Γουίλις) πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από ταινίες δράσης, οι οποίες συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές του κοινού. Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη ταινία της πενταλογίας «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», η ιστορία του περιπετειώδη αστυνομικού διαδραματίζεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στη μεν πρώτη, την παραμονή των Χριστουγέννων μία ομάδα τρομοκρατών χαλάει το πάρτι στην εταιρεία της συζύγου του, ενώ στη δεύτερη καλείται να αντιμετωπίσει και πάλι μια ομάδα τρομοκρατών οι οποίοι έχουν καταλείψει το αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον.

Φονικό όπλο

Παρόλο που η ταινία ξεκινάει με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κλείνει με όλη την οικογένεια γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μια κλασική, χριστουγεννιάτικη ταινία.

Κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς με την μετέπειτα εξέλιξη της ταινίας με τους Μελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ να βρίσκονται στα ίχνη ενός διεθνούς δικτύου διακίνησης ηρωίνης. Η ένταση και η δράση σε μεγάλες δόσεις στα βασικά χαρακτηριστικά της ταινίας, που, ωστόσο, δεν της λείπουν και αρκετές σκηνές γέλιου.

Ο Άι- Βασίλης είναι λέρα

Η πιο ρεαλιστική όψη των γιορτών (ίσως) παίρνει σάρκα και οστά σε αυτήν την μαύρη κωμωδία που παρουσιάζει τον Άι- Βασίλη, λίγο πιο άτακτο απ’ ό,τι τον έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο που ενσαρκώνει με μεγάλη επιτυχία τον άξεστο, μικροαπατεώνα που δουλεύει ως Άι- Βασίλης την εορταστική περίοδο, ληστεύοντας μαγαζιά με τον συνεργάτη του και ρίχνοντάς το στο ποτό το βράδυ. Όλα αυτά μέχρι να μπει στην ζωή του ένα οχτάχρονο αγόρι προσπαθώντας να του αλλάξει χαρακτήρα.