Κινηματογραφικές προβολές, διαδρομές στο ιστορικό κέντρο, σεμινάρια χορού και ομαδικές εκθέσεις στην ατζέντα του σαββατοκύριακου.

Το διήμερο που ξεκινά αύριο είναι γεμάτο με δραστήριοτες που γεμίζουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Κινηματογραφικές προβολές για μικρούς και μεγάλους

Με σκοπό τη χρήση και λειτουργία των ταινιών ως εκπαιδευτικών εργαλείων, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου το CineDoc διοργανώνει ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Το CineDoc πάει Σχολείο» για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» στη Νέα Σμύρνη (2ας Μαΐου) και μετά από συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό Νέας Σμύρνης, τη Σχολή Χιλλ και τις Εξερευνήσεις το CineDoc καλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν τις προβολές ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους με ιστορίες παιδιών και εν συνεχεία να λάβουν μέρος στα ειδικά εργαστήρια. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Σεμινάριο χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το διήμερο 2-3 Δεκεμβρίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει τη δράση «Πολιτισμός, η κοινή μας προσδοκία – Άτομα με και χωρίς αναπηρία» στο Μέγαρο Μουσικής. Το απόγευμα της Κυριακής (02/12) στις 17.00, λοιπόν, στο φουαγιέ του Μεγάρου θα λάβει χώρα ένα σεμινάριο χορού, το οποίο απευθύνεται τόσο σε άτομα με αναπηρία όσο και σε άτομα χωρίς, από 18 ετών και πάνω.

Οι καθηγητές Candoco Dance Company Mickaella Dantas και Οlivia Edginton, μέσα από την κίνηση και τον χορό, οδηγούν τους συμμετέχοντες στο πώς μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά, γνωρίζοντας τη χαρά της κίνησης. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Διαλέξεις στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2019, το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, στου Ζωγράφου, διοργανώνει μία σειρά από επτά συνολικά διαλέξεις που αφορούν στην Ιστορία της Τέχνης. Οι διαλέξεις εστιάζουν κυρίως στις πολιτικές διαστάσεις της χαρακτικής με αφετηρία το έργο δύο σπουδαίων Ελλήνων χαρακτών, της Βάσως Κατράκη και του Μάρκου Ζαβιτζιάνου, και πραγματοποιούνται από τη Δρ. Ιστορίας της τέχνης και επιμελήτρια του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου, Διονυσία Γιακουμή.

Η διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου (01/12) στις 11.00 είναι αφιερωμένη στο έργο της Βάσως Κατράκη.

Ομαδική έκθεση στο Taf / the art foundation

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά το TAF / the art foundation παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Studios. Πρόκειται για μια έκθεση που παρουσιάζει έργα αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, τα οποία αποτελούν μέρος της πτυχιακής τους εργασίας.

Στη φετινή διοργάνωση παρουσιάζονται τα έργα εννέα γυναικών, τα οποία ξεχώρισαν τόσο για την ερευνητική τους αφετηρία όσο και για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν τα εκφραστικά μέσα που επέλεξαν οι δημιουργοί τους. (Ώρες λειτουργίας: Σάββατο: 12.00-21.00, Κυριακή: 12.00-19.00)

Ατομική Περφόρμανς και Βίντεο Εγκατάσταση στο Booze

Σε καθημερινή βάση έως και τις 7 Δεκεμβρίου, τα απογεύματα στο Booze προσφέρουν στο κοινό τους ένα μοναδικό θέαμα. Σε συνεργασία με τον Σωτήρη Παπανικολάου, λοιπόν, το καθιερωμένο spot επί της Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας, σας προσκαλεί στην ατομική Περφόρμανς και Βίντεο Εγκατάσταση του τελευταίου με τίτλο «Σκέψη χωρίς αντικείμενο», η οποία θα παρουσιάζεται καθημερινά στις 20.00.

Διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο της Αθήνας 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα και για έναν χρόνο, διοργανώνει με αφορμή ένα βιβλίο εκπαιδευτική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της πόλης μόνο για ενήλικες.

Το ραντεβού γι’αυτό το Σάββατο (01/12) δίνεται στις 10.00 (η βόλτα διαρκεί μιάμιση ώρα) στο Κεντρικό κτήριο του ΠΙΟΠ (Αγγ. Γέροντα 6, Αθήνα), ενώ η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Πλάκας, με αναφορά την έκδοση του ΠΙΟΠ «Αρχιτεκτονικός Οδηγός Αθηνών», του αείμνηστου Δ.Α. Ζήβα.