Η Αρίθα Φράνκλιν «έφυγε» από τη ζωή, όμως, κινηματογραφικά εκκρεμούν δύο πρότζεκτ γι’ αυτήν: η ταινία συναυλίας «Amazing Grace» του 1972 που δεν έχει προβληθεί ποτέ και η υπό παραγωγή βιογραφία της, στην οποία πρωταγωνιστεί η Τζένιφερ Χάντσον.

Ο παραγωγός της κινηματογραφικής βιογραφίας, Χάρβεϊ Μέισον Τζούνιορ δήλωσε στο «Variety», ότι η ταινία ήταν «πρωταρχικό δημιουργικό ενδιαφέρον» για την Αρίθα, τις τελευταίες εβδομάδες της. «Στην τελευταία συζήτηση που είχα μαζί της την τελευταία εβδομάδα της, ήταν πραγματικά αισιόδοξη και μιλούσε πολύ για την ταινία – και μιλούσε πολύ για τον ενθουσιασμό που είχε να επιστρέψει στο μικρόφωνο. “Δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στο μικρόφωνο”, το έλεγε συνεχώς αυτό» αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο παραγωγός είχε ανακοινώσει ότι η ίδια η Αρίθα είχε επιλέξει την Τζένιφερ Χάντσον για να την υποδυθεί στην ταινία. Ωστόσο, σύμφωνα με το «Variety», αν και η ταινία είναι προτεραιότητα για τους παραγωγούς, εξακολουθεί να περιμένει σενάριο και σκηνοθέτη, καθώς και τη διευθέτηση ορισμένων θεμάτων που αφορούν τα δικαιώματα.

Ο Μέισον διευκρίνισε ότι η κινηματογραφική βιογραφία θα βασίζεται στις άπειρες ώρες συζητήσεων που είχε με την σπουδαία τραγουδίστρια και τις σημειώσεις που κρατούσε. Και όχι στην βιογραφία της που κυκλοφορεί ως βιβλίο.

Σχετικά τώρα με το «Amazing Grace» – την εδώ και καιρό ολοκληρωμένη ταινία συναυλίας που σκηνοθέτησε ο Σίντνεϊ Πόλακ, και της οποίας την προβολή στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Telluride του 2015 μπλόκαρε σχεδόν την τελευταία στιγμή η Αρίθα – ο παραγωγός Άλαν Έλιοτ, δήλωσε αισιόδοξος.

«Η κυρία Φράνκλιν έλεγε “Αγαπώ την ταινία”. Δυστυχώς για όλους μας, απεβίωσε πριν μοιραστεί αυτή την αγάπη. Το “Amazing Grace” είναι μαρτυρία της διαχρονικής αφοσίωσής της στη μουσική και τον Θεό. Η δεξιοτεχνία της, η ευφυΐα της και το πνεύμα της είναι παρόντα σε κάθε νότα και κάθε καρέ αυτής της ταινίας. Προσδοκούμε να μοιραστούμε σύντομα αυτήν την ταινία με το κοινό» δήλωσε ο Έλιοτ στο «Variety». Τον τελικό λόγο θα έχουν όμως οι διαχειριστές της περιουσίας της Αρίθα Φράνκλιν.