Για ένατη χρονιά και παρά την άσχημη οικονομική συγκυρία, το Ireon music Festival, πιστό στο ραντεβού του με τους λάτρεις της ροκ μουσικής, θα φιλοξενήσει ονόματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής. Αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στο Αιγαίο και ένα από τα σημαντικότερα στον ελλαδικό χώρο.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 7,8 και 9 Αυγούστου στο Ηραίον της Σάμου, στις 9 το βράδυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Γιάννη Αγγελάκα, που με το νέο του σχήμα φιλοδοξεί να μετατρέψει τη διάθεσή μας σε ένα αιρετικό παραλήρημα. Μαζί του το «Κακό Συναπάντημα» με reggae-dub ρυθμούς θα δώσει το απαιτούμενο καλοκαιρινό χρώμα λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, ο άνθρωπος-ορχήστρα, Κωστής Μαραβέγιας, συνδυάζοντας την έκρηξη με τη γλυκιά νοσταλγία θα προτείνει στο κοινό ένα πολύχρωμο κοκτέιλ ήχων και ρυθμών.

Το Ireon Music Festival 2012 θα παρουσιάσει επίσης μία από τις μεγαλύτερες μπάντες-εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, τους Σουηδούς Covenant, των οποίων η έλευση στην Ελλάδα αποτελεί συναυλιακό γεγονός. Παρέα με τους καταξιωμένους πλέον Mikro, σκοπεύουν να μεταδώσουν στο κοινό άπειρα κύματα ηλεκτρονικής, χορευτικής μουσικής ενέργειας.