«Dancing on the ceiling»! Jazz, swing και όχι μόνο! Χορέψτε υπό τους ήχους της μουσικής, σιγοτραγουδήστε γνωστά κομμάτια απολαμβάνοντας επί σκηνής αγαπημένες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς: τη Μαρίζα Ρίζου, την Ιdra Kayne, την Ξένια Ντάνια και η Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs. Μαζί τους, εκλεκτοί Έλληνες jazzmen με επικεφαλής τον πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή! Μια μπάντα σε μεγάλα κέφια δίνει τον καλύτερό της εαυτό στην Αίθουσα Banquet το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ: οι τρομπετίστες Δημήτρης Παπαδόπουλος και Διονύσης Κοκκόλης, οι σαξοφωνίστες Τάκης Πατερέλης και Δημήτρης Τσάκας, ο τρομπονίστας  Γιώργος Ζαρέας, ο ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης και ο μπασίστας Γιώργος Γεωργιάδης.

mgr-IdraKayne_2018
Ιdra Kayne
Συμμετέχουν οι χορευτές: Θάνος Δασκαλόπουλος (tap dancing) και Βάσια Παναγιώτου–Αυγουστίνος Τραν (lindy hop). Μαζί τους, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ υπό τον Στάθη Σούλη. Στην ενορχήστρωση εγχόρδων, ο Γιάννης Αντωνόπουλος. Μια βραδιά με το άρωμα των big bands του Μεσοπολέμου και πολύ χορό… με ή χωρίς κλακέτες! Και για όσους θέλουν να χορέψουν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα ή να λικνιστούν στους ρυθμούς της μουσικής με ένα ποτό στο χέρι, μέσα στον χώρο της Αίθουσας Banquet θα λειτουργούν δύο μπαρ σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.
mgr-Ksenia_Dania_m
Ξένια Ντάνια

«Χορός, η χαρά της ζωής»

«Όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους πολιτισμούς, η γνήσια μουσική παράδοση είναι απόλυτα συνυφασμένη με το χορό. Φυσικά, [το ίδιο ισχύει] και για εκείνα τα ιδιώματα της μουσικής που έχουν εν μέρει αφρικανικές καταβολές, με αυταπόδεικτη δηλαδή την έννοια του ρυθμού και του χορού. Latin, blues, funk –μια λίστα μουσικών ρευμάτων που φτάνει ως τις μέρες μας– και βέβαια… JAZZ!

mgr-MarinaSatti_&_fone_s
Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs
Από το ξεκίνημα της, αλλά με αποκορύφωμα τις δεκαετίες του 1920, του ’30, ακόμα και του ’40 (χρόνια που συνηθίζεται να περιγράφονται ως «εποχή του swing»), η Αμερική –και όχι μόνο– ήταν γεμάτη μεγάλες αίθουσες, μεγάλες ορχήστρες και χορό! Τρελό χορό κάθε είδους με “κεντρική ιδέα” το swing, το tap dancing, το lindy hop. «Γκανκστεροκρατούμενα» κλαμπ όπως το Cotton Club ή άλλα παρόμοια στο Kansas City και αλλού έθρεψαν ιστορικές ορχήστρες, όπως του Duke Ellington και του Count Basie, μεγάλους σολίστες και τραγουδιστές, συνθέτες, χορευτές κ.λπ.
mgr-mariza_rizou_01res
Μαρίζα Ρίζου
Από τη φωλιά αυτών των ορχηστρών ξεπήδησαν τα καινούργια ρεύματα της jazz όπως το bebop στο τέλος των 30’s αλλά και στα 40’s. Σε ορχήστρες σαν αυτή του σπουδαίου τραγουδιστή Billy Eckstein γαλουχήθηκαν προσωπικότητες που έβαλαν την υπογραφή τους στη συνέχεια της jazz, τις επόμενες δεκαετίες. Χορός, η χαρά της ζωής….» Δ. Καλαντζής
mgr-new_dimitris_kalantzis_b_w_2018---m
Δημήτρης Καλαντζής
Τιμές εισιτηρίων 7 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+) – 11 ευρώ – 18 ευρώ Εισιτήρια 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public Πληροφορίες 210 72.82.333 www.megaron.gr facebook megaron.gr   pinterest megaronathens   twitter MegaronAthens