To Tango Por Dos, το διάσημο συγκρότημα από το Μπουένος Άιρες, επιστρέφει στην Αθήνα και παρουσιάζει τη νέα του παράσταση Puro Tango, στο θέατρο Badminton.

Πρόκειται για μια παραγωγή του αργεντίνου μετρ Miguel Angel Zotto και είναι αφιερωμένη σε όλους τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της Αργεντινής που δημιούργησαν και διέδωσαν την τέχνη του τάνγκο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα υπερθέαμα όπου κυριαρχεί φυσικά το τάνγκο, σε δύο παραστάσεις, στις 19 και 20 Νοεμβρίου.

Οι εκπληκτικοί χορευτές του Tango por Dos θα χορέψουν καθαρόαιμο τάνγκο με το μοναδικό τους στυλ, ταξιδεύοντας το κοινό, με τη χρήση πολυμέσων, στην εποχή των «milongueros», των λαϊκών χορευτών του περασμένου αιώνα που δημιούργησαν το αργεντίνικο τάνγκο και κατέκτησαν όλο τον κόσμο με το πάθος και το ερωτικό τους ταμπεραμέντο.

Το συναρπαστικό μουσικοχορευτικό ταξίδι θα γίνει υπό τους ήχους της ζωντανής ορχήστρας και θα ξετυλιχθεί σε 15 σκηνές, φθάνοντας στο σήμερα με ένα αποθεωτικό φινάλε. Στο ταξίδι αυτό, το κοινό θα παρακολουθήσει συγκινητικά ντοκουμέντα με τις φωνές και την εικόνα των θρυλικών μορφών του τάνγκο όπως είναι οι Carlos Cardel, Alfredo Le Pera και Astor Piazzolla.

Ακόμη, τα υπέροχα κοστούμια και οι φωτισμοί, η ζωντανή ορχήστρα με τους αργεντίνους δεξιοτέχνες σολίστ, ο υπέροχος τραγουδιστής Claudio Garces, οι εξαιρετικοί τάνγκο χορευτές του Μπουένος Άϊρες και το ασύγκριτο δίδυμο του Migeul Angel Zotto με την αισθησιακή παρτενέρ του Diana Guspero, θα μαγέψουν το κοινό. Αυτό είναι άλλωστε και το Puro Tango!

Ο Miguel Angel Zotto, άρχισε να σπουδάζει τάνγκο σε ηλικία 17 ετών. Χόρεψε στις «Milongas» του Μπουένος Άιρες για έξι χρόνια, ενώ το 1984 ξεκίνησε ο ίδιος να διδάσκει τάνγκο στο πανεπιστήμιο Belgrano του Μπουένος Άιρες.

Το 1985 τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας σαν πρωταγωνιστής και εκπαιδευτής τάνγκο στο έργο «Jazmines» δίνοντας πλήθος παραστάσεων και περιοδεύοντας στην Βενεζουέλα. Την ίδια χρονιά, γνώρισε την Milena Plebs και τον Απρίλιο του 1986 ξεκίνησαν την καριέρα τους σαν επαγγελματικό τάνγκο ζευγάρι.

Μαζί δημιούργησαν το συγκρότημα Tango por Dos στο οποίο είχαν τους ρόλους του σκηνοθέτη, χορογράφου αλλά και των δύο πρωταγωνιστών. Το 1989 το Tango por Dos έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του. Μέχρι σήμερα, έχουν δώσει αναρίθμητες παραστάσεις και με τις επιτυχημένες παραγωγές που δημιούργησαν έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο και στα σπουδαιότερα θέατρα και φεστιβάλ.

Σήμερα, επανέρχονται στην Ελλάδα και ετοιμάζονται και καθηλώσουν το κοινό τους με την παράσταση Puro Tango.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Badminton, στα καταστήματα Public και Metropolis. Ακόμη, στο τηλέφωνο 210-8840600 και μέσω διαδικτύου στο ticketnet.gr και στο viva.gr.