Οι Led Zeppelin, Police, Pink Floyd, R.E.M., Creedence Clearwater Revival, Black Sabbath είναι συγκροτήματα που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: όλα έχουν διαλυθεί.

Ποια και πότε ήταν όμως η τελευταία εμφάνιση που πραγματοποίησαν;

1. Led Zeppelin- 10/12/2007

Το συγκρότημα ενώθηκε για μια μόνο συναυλία το 2007, που έμεινε στην ιστορία ως μια από τις αρτιότερες ροκ συναυλίες όλων των εποχών. Είναι αξιοσημείωτο ότι έκαναν πρόβες για έναν ολόκληρο χρόνο, για να εξασφαλίσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα- όπως και έγινε!

Έκτοτε, αρνήθηκαν οποιαδήποτε άλλη προσφορά. Φήμες λένε ότι ο Jimmy Page και ο John Paul Jones θέλουν να κάνουν άλλη μια περιοδεία, αλλά ο Robert Plant αρνείται κατηγορηματικά.

2. Police-7/8/2008

Ο Στινγκ είχε δηλώσει ότι αποφάσισε να ξαναενωθεί το γκρουπ ένα πρωί που ξύπνησε θέλοντας να κάνει κάτι σοκαριστικό!

Στην πραγματικότητα, η επανένωση για τα τρία μέλη ήταν μάλλον μια ευκαιρία να παρουσιαστούν μια δεύτερη φορά πραγματοποιώντας μια παγκόσμια περιοδεία. Αφού, λοιπόν, «όργωσαν» τις πέντε ηπείρους το διάστημα 2007-8, διαλύθηκαν οριστικά για δεύτερη φορά.

3. Pink Floyd- 12/5/2011

Ακόμα και χωρίς τον Richard Wright, οι Pink Floyd μπορούν πάντα να γεμίσουν ένα ολόκληρο στάδιο, όποτε το θελήσουν. Το ιστορικό γκρουπ εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο Live 8 το 2005, ενώ τον περασμένο Μάιο είχαν μια συμμετοχή στις σόλο εμφανίσεις του Roger Waters.

Συγκεκριμένα, ο David Gilmour τραγούδησε το «Comfortably Numb» και μετά μαζί με τον Nick Mason φύλαξαν για το φινάλε το «Outside The Wall».

4. Creedence Clearwater Revival-1988

Το αυθεντικό line-up των Creedence Clearwater Revival έπαιξε για τελευταία φορά λίγο πριν ο κιθαρίστας τους, Tom Fogerty εγκαταλείψει το συγκρότημα το 1971. Οι υπόλοιποι τρεις συνέχισαν να παίζουν για ένα χρόνο, οπότε ήρθε και η διάλυσή τους. Έντεκα χρόνια αργότερα, το συγκρότημα (χωρίς τον Tom Fogerty) τραγούδησαν στην 20η επέτειο επανένωσης του σχολείου τους, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, το 1988, το έκαναν πάλι, αυτή τη φορά δίνοντας οριστικό τέλος στο συγκρότημα.

5. Black Sabbath-16/11/2005

Αν και ο τελευταίος δίσκος τους κυκλοφόρησε το 1978, το τελευταίο live τους ήταν το 2005! Το συγκρότημα έκανε συναυλίες και εμφανίσεις όλο αυτό το διάστημα, αλλά η –τυπικά- τελευταία του συναυλία δόθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2005 στο West Palm Beach της Florida. Δύο μήνες αργότερα, το συγκρότημα κέρδισε μια θέση στο UK Music Hall of Fame, όπου τραγούδησε ζωντανά το «paranoid» για τελευταία φορά.