Μπορεί το «έτος Σαίξπηρ» τυπικώς να έληξε, ωστόσο ο κορυφαίος ‘Αγγλος δραματουργός είναι ανεξάντλητος και εμπνέει κάθε χρονική περίοδο τους ανθρώπους του θεάτρου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα Σονέτα του Σαίξπηρ στη Νέα Σκηνή», το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής παρουσιάζει υπό το γενικό τίτλο «AmorS» τέσσερις παραστάσεις, διάρκειας 40 λεπτών έκαστη, με τη Στεφανία Γουλιώτη και τον Αργύρη Πανταζάρα, στις 16, 17, 23 και 24 Ιανουαρίου.

Οι δύο ηθοποιοί μαζί με τους Rootless Root «γράφουν» το δικό τους έργο μέσα από μία συρραφή σονέτων και σκηνών από τα έργα του Σαίξπηρ, στην προσπάθειά τους «να δώσουν πνοή στην πιο δυσνόητη και δύσβατη περιοχή της ανθρώπινης φύσης, τον έρωτα…».

Τα σαιξπηρικά σονέτα έχουν διττό ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς γιατί αποτελούν δείγματα του σπουδαίου λυρισμού του κορυφαίου συγγραφέα και κατά δεύτερο λόγο, έστω και με επιφυλάξεις, μπορούν να θεωρηθούν ως τα μόνα έργα του που διαθέτουν έντονα βιογραφικά στοιχεία.

Η μετάφραση είναι των Βασίλη Ρώτα (σε επιλεγμένα σημεία) και Διονύση Καψάλη. Tην επιμέλεια της κίνησης έχουν οι Rootless Root (Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek) σε μία ενδιαφέρουσα σύμπραξη με τους δύο πρωταγωνιστές. Τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Πούλιος.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 10 ευρώ.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.