Την αριστουργηματική ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα μυαλά που κουβαλάς» θα την απολαύσουν οι μικροί και κυρίως οι μεγάλοι τηλεθεατές.

Με Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες και άλλα πολλά στη φαρέτρα του, το πολυδιάστατο animation της Pixar παρακολουθεί την ιστορία της εντεκάχρονης Ράιλι που μετακομίζει με την οικογένειά της στο Σαν Φρανσίσκο.

Αυτό που παρακολουθεί είναι βέβαια τα συναισθήματα της μικρής που ελέγχουν τη ζωή της, και από τη διαρκή αντιπαράθεσή τους προκύπτει αυτό που λέμε καθημερινότητα.

nsnsididedooutt1

Η φανταστική αυτή περιπέτεια εκτυλίσσεται κυρίως μέσα στον εγκέφαλο της Ράιλι και αποκαλύπτει πολλά από τα μυστικά της λειτουργίας του. Η Χαρά, ο Θυμός, η Θλίψη, η Αηδία και ο Φόβος συντροφεύουν παντοτινά τη μικρή και, παρά το κομφούζιο στο κεφάλι της, τα πέντε αυτά συναισθήματα είναι που κατευθύνουν τη συμπεριφορά της μέσα στο άγνωστο πλαίσιο της νέας πόλης.

Ξεκαρδιστικό, σαρκαστικό αλλά και βαθύτατα τρυφερό, το φιλμ «Τα μυαλά που κουβαλάς» είναι μια πρωτότυπη και άκρως ευρηματική ιστορία ενηλικίωσης που παρακολουθούμε από τα μέσα προς τα έξω! Ό,τι συμβαίνει στο κεφάλι της Ράιλι και το εσωτερικό κέντρο ελέγχου των συναισθημάτων μετατρέπονται σε πράξη στον εξωτερικό κόσμο ως ένα κινηματογραφικό μάθημα για το πώς μιλάς στα παιδιά για τα πιο δύσκολα και σύνθετα πράγματα με απόλυτα απλό και κατανοητό τρόπο. Και ασύγκριτα διασκεδαστικό φυσικά!

Σαν το πρόγραμμα που μας φέρνει για μια ακόμα φορά η Nova δηλαδή, με καινοτόμες υπηρεσίες όπως το Nova On Demand, με το οποίο αποκτούμε, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, πρόσβαση σε όλο το λατρεμένο και λαχταριστό περιεχόμενο που έχει κάνει τη Nova να σφηνώσει στο κεφάλι μας! Εκεί πλάι στα συναισθήματα. Συνδέουμε απλώς τον αποκωδικοποιητή με το internet και η οικιακή ψυχαγωγία στέλνεται στα ουράνια…

nsnsididedooutt2

Μια ταινία για όλη κυριολεκτικά την οικογένεια μας φέρνουν λοιπόν τα Novacinema, καθώς ο καθένας θα βρει στα «Μυαλά που κουβαλάς» κάτι μοναδικό και εξόχως συγκλονιστικό. Τους μικρούς θα τους πάρει η ταινία από το χέρι και θα τους συμφιλιώσει με τα παράξενα που νιώθουν να συμβαίνουν στον εσωτερικό τους κόσμο. Όσο για το ενήλικο κοινό, θα μείνει μάλλον με το στόμα ανοιχτό από τη σκανδαλιάρικη οπτικοποίηση του αλατοπίπερου της ζωής, των ίδιων των συναισθημάτων.

Συναισθήματα σαν αυτά που νιώθει ο συνδρομητής της Nova όταν πιάνει στο χέρι το δικό του -εξωτερικό!- κέντρο ελέγχου, το τηλεχειριστήριο. Οι παιχνιδιάρικες ιδιότητες του Rewind ή του Pause & Play στο ζωντανό περιεχόμενο, αλλά και η προγραμματιζόμενη εγγραφή φυσικά, θα έκαναν ακόμα και τη Ράιλι να ξύσει για άλλη μια φορά το κεφαλάκι της. Αφήνοντας φυσικά τη Nova να κάνει όλη τη δουλειά!

nsnsididedooutt4

Μη χάσετε το απολαυστικότατο ρεσιτάλ ευρηματικότητας της Pixar αποκλειστικά στα Novacinema, το animation που ντύνει με ανθρώπινα χαρακτηριστικά τα συναισθήματά μας και στέλνει τη φαντασία μπόλικα επίπεδα παραπάνω…