Τη «Σταχτοπούτα», παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα «Τα Μπαλέτα στον Πάγο» της Αγίας Πετρούπολης, σε χορογραφία Κονσταντίν Ρασάντιν, από τις 25 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Badminton.

Σαράντα διακεκριμένοι χορευτές παρουσιάζουν το έργο που ακολουθεί πιστά την αρχική εκδοχή του 1944. Τότε, ο Σεργκέι Προκόφιεφ, ένας από τους σημαντικότερους Ρώσους συνθέτες του 20ου αιώνα, έγραψε τη μουσική της «Σταχτοπούτας» για τα διάσημα Μπαλέτα Κίροφ.

Σήμερα, ο Κονσταντίν Ρασάντιν, καταξιωμένος και πολυβραβευμένος ρώσος χορευτής και χορογράφος, μεταφέρει την αυθεντική χορογραφία του Μάριο Πετιπά στον πάγο, αντικαθιστώντας τις πουέντ με παγοπέδιλα.

Ο Ρασάντιν ήταν για 23 χρόνια πρώτος χορευτής του παγκοσμίου φήμης Θεάτρου Μαρίνσκι (πρώην Kirov), συμμαθητής του Ρούντολφ Νουρέγιεφ και παρτενέρ σε πολλές παραστάσεις της Ναταλία Μακάροβα και του Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ.

Αφού χορογράφησε πολλά μπαλέτα σε όλη την πρώην Σοβιετική ΄Ενωση, το 1980 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του St. Petersburg State Ice Ballet.