Σε ένα από τα πιο όμορφα θεματικά πάρκα της Ελλάδος, και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας, θα μεταφερθεί η ομάδα των Drops of Peace και Drops of Breath, στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού που διοργανώνεται από 15 έως 26 Ιουλίου. Το μοναδικό στο είδος του, διεθνούς φήμης υπαίθριο μουσείο θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό σκηνικό για τα δρώμενα της σπουδαίας καλλιτεχνικής ομάδας.

Στις 19 Ιουλίου, στις 22.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μέσα στο πάρκο όλη η ομάδα, με επτά χορευτές από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο (κάποιοι από τους οποίους με αναπηρία) θα δώσει το δικό της μήνυμα μέσα από την παράσταση Drops of Peace. Πρόκειται για την επίγεια μεταφορά της υποβρύχιας παράστασης χορού Drops of Breath, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πολυμορφικό βιωματικό ταξίδι στους υπέροχους κήπους του Πάρκου Σιδηροδρόμων. Η παράσταση απευθύνεται σε όλους (παιδιά και ενήλικες).

Την επομένη στο Μέγαρο της Καλαμάτας, θα υπάρχει προβολή της ομώνυμης ταινίας-καταγραφής της υποβρύχιας παράστασης  και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Και στις δύο τις εκδηλώσεις η χορηγός Opel, θα έχει φυσική παρουσία, ενώ 3 αυτοκίνητα (δύο Astra και ένα Vivaro) θα κυκλοφορούν στην πόλη, με αυτοκόλλητα της συνεργασίας αυτής, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015.

Οι χορογράφοι Σοφί Μπουλμπουλιάν (Sophie Bulbulyan, Γαλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Ελλάδα) σε συμπαραγωγή με τη Λία Χαράκη (Κύπρος) και καλλιτέχνες από δέκα χώρες, παρουσίασαν την παγκοσμίως πρώτη, υποβρύχια χορευτική παράσταση το Σεπτέμβριο του 2015. Η  μοναδική εμπειρία αποτυπώνεται στην ταινία Drops of Breath. Η υποβρύχια παράσταση Drops of Breath αποτελεί την κορύφωση του καινοτόμου project ‘The  Underwater  Heart  of  the  Mediterranean’, ενός έργου πολλαπλών δράσεων που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ.

Η πρωτότυπη μουσική του Τρύφωνα Κουτσουρέλη δημιουργεί μια καθηλωτική εμπειρία, ενώ η υποβρύχια σκηνογραφία και τα κοστούμια του Γιώργου Γεωργίου δημιούργησαν ένα μοναδικό οπτικό τοπίο για το κοινό που παρακολούθησε είτε μέσα στο νερό (για πρώτη φορά διεθνώς) είτε  από την επιφάνεια της θάλασσας, είτε σε ζωντανή αναμετάδοση από την ακτή. Το μοντάζ της ταινίας ακολουθεί πιστά τους χρόνους της χορογραφίας και αποδίδει την οπτική τόσο των υποβρύχιων θεατών, όσο και των θεατών στην επιφάνεια της θάλασσας. stagones2 stagones3