Στη δεύτερη ατομική έκθεση της, με τίτλο το «ταξίδι της ”νίκης”», η Μαρία Χρυσοχοϊδου μας παρουσιάζει ένα ταξίδι διαφορετικό από τα άλλα, ένα ταξίδι που ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, που πραγματώνεται σε έναν κόσμο σε κρίση.

Με συμβολικές παιδικές φιγούρες και με τη χρήση του μολυβιού, ο ζωγραφικός κόσμος της Χρυσοχοΐδου αναπαριστά την αθωότητα και την απειλή. Κοράκια κι αρκούδες, σκοινιά και τσουβάλια, βόμβες και σπίρτα, χαρτογραφούν τα πάθη, τα αδιέξοδα και τις επιθυμίες, σ’ ενα ταξίδι που δεν έχει σαφή προορισμό.

Κοράκια κι αρκούδες, σκοινιά και τσουβάλια, βόμβες και σπίρτα, χαρτογραφούν τα πάθη, τα αδιέξοδα και τις επιθυμίες, σ’ ένα ταξίδι χωρίς σαφή προορισμό. «Το ταξίδι της νίκης» έχει αφορμή κι αφετηρία, αντικατοπτρίζει όμως τη φυγή που κρύβουμε όταν βιώνουμε ατελέσφορες καταστάσεις κι αδιέξοδα, όταν το μοτίβο επαναλαμβάνεται αδιαλείπτως με σταθερό ρυθμό και μας κουράζει… Πραγματώνεται σε έναν κόσμο σε κρίση, σε έναν μικρόκοσμο προβληματικό, και ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Κυρίαρχο στοιχείο του η κραυγή, για όλα όσα έγιναν, γι’ αυτά που άργησαν ν’ αποφασιστούν κι αυτά που πρόκειται ν’ ακολουθήσουν.

Πυρήνας του έργου της ο άνθρωπος και ο τρόπος που αυτός αντιλαμβάνεται κι αλληλεπιδρά με τον περιβάλλοντα χώρο, ο τρόπος που βιώνει την κοινωνία μέσα στην κοινωνία.  Κυρίαρχο στοιχείο του η κραυγή, για όλα όσα έγιναν, γι’ αυτά που άργησαν να αποφασιστούν κι αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Η νέα ατομική έκθεσης της εικαστικού θα παρουσιαστεί στη Gallery «7», Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι από 10 έως 28 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ., Τηλ.: 210-3612050.

ART_LANDSCAPE3 ART_LANDSCAPE4 ART_PORTRAIT PROSKLHSH_WEB_fin