Μετά την «Αγρυπνία των Χριστουγέννων» και την «Αγρυπνία της Αποκριάς», ο Κωνσταντίνος Ντέλλας επιστρέφει τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής (29/4) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μαζί με τη δημιουργική ομάδα του BOUΛOUKI PROJECT (Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη), στο τελευταίο μέρος της τριλογίας «Insomnia Greca», με τίτλο «Η Αγρυπνία του Πάθους- Τιμώντας το θάνατο του Μεγάλου Ξένου».

Στην τρίτη και τελευταία Αγρυπνία, οι συντελεστές προσεγγίζουν και πάλι την έννοια του ξένου που διέτρεξε και τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις δίνοντας νέες διαστάσεις στο ψαλμικό κείμενο κατά το οποίο ο Ιωσήφ ο Αριμαθαίας ζητά από τον Πιλάτο το νεκρό σώμα του Ιησού, λέγοντας: «Δος μοι τούτον τον ξένον».

Με τη μορφή επιτόπιων εγκαταστάσεων και περφόρμανς που αναπτύσσονται σε όλα τα επίπεδα του κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αρθρώνεται το υλικό της καταληκτικής Αγρυπνίας του κύκλου «Insomnia Greca», όπου οι έννοιες του πάθους, του θανάτου – του κυριολεκτικού αλλά και συμβολικού-, του θρήνου, της ταφής, η σχέση του ανθρώπου με τον άλλο κόσμο, η ξενιτειά του επέκεινα , διαπερνούν την αφήγηση της μεταμεσονύχτιας δράσης.

Στο κατανυκτικό κλίμα της βραδιάς καλούνται να μπουν οι θεατές – επισκέπτες οι οποίοι θα παραλάβουν κατά την άφιξη τους στο θέατρο τον χάρτη που θα τους καθοδηγεί για τα τεκταινόμενα, από τους υπόγειους χώρους έως το θόλο του θεάτρου. Η «Αγρυπνία του Πάθους» θα κλείσει τον κύκλο της με τη συνάντηση συντελεστών και θεατών σε ένα κοινό τραπέζι για φαγητό εναρμονισμένο με το ύφος της Μεγάλης Παρασκευής.

Για το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας «Insomnia Greca», την «Αγρυπνία του Πάθους», συμπράττουν με τον Κωνσταντίνο Ντέλλα σαράντα performers – ηθοποιοί και χορευτές – μεταξύ των οποίων ο Χάρης Αττώνης, ο Μάνος Καρατζογιάννης, η Ρίτα Λυτού, η Ανδρονίκη Μαραθάκη, η Σοφία Μουτίδου, η Φανή Παναγιωτίδου, η Μαρία Κοσκινά, η Δέσποινα Σαραφίδου, ο Μιχάλης Καλιότσος, η Ζωή Ξανθοπούλου, η Μαρία Γεωργοπούλου, κ.α.

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.