Απόβαση στο Χόλιγουντ θα κάνει η DC Comics, πάντα με τη βοήθεια της Warner Bros, παίρνοντας το ατσάλινο αίμα των υπερηρώων της πίσω.

Τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτα με τους λατρεμένους χαρακτήρες της DC, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ήδη το λανσάρισμα απανωτών ταινιών μέχρι και το 2020!

Η μεγάλη αρχή έγινε με το «Man of Steel» του 2013, την ίδια ώρα που ο ερχομός του 2016 πυροδότησε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα που θα αποδώσει δύο ταινίες κάθε χρόνο μέχρι και το 2020.

Ποιοι τίτλοι απαρτίζουν όμως τον εντυπωσιακό αυτό μποναμά και ποιοι οι τυχεροί σκηνοθέτες που θα αναλάβουν το έργο να εμφυσήσουν κινηματογραφική ζωή στους καρτουνίστικους ήρωες;

Η χιονοστιβάδα των υπερηρώων της DC εγκαινιάζεται τις αμέσως επόμενες μέρες, με το πολυαναμενόμενο φυσικά «Batman v Superman: Dawn of Justice» να κάνει πρεμιέρα στον τόπο μας στις 24 Μαρτίου 2016 (σε 2D και 3D)!

ciinnenmaddvvcoomic00000

Ο Ζακ Σνάιντερ του «Man of Steel» ανέλαβε με τιμή το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα project στην ιστορία του σύμπαντος της DC Comics, την κινηματογραφική συνάντηση των Batman και Superman δηλαδή, των πιο γνωστών και δημοφιλών ηρώων στην ιστορία των κόμικς. Ο πανίσχυρος τιμωρός του Γκόθαμ Σίτι δεν θέλει να αφήσει ανεξέλεγκτο τον σωτήρα της Μετρόπολις με τις εξωγήινες δυνάμεις εγκαινιάζοντας έτσι έναν σούπερ πόλεμο μεταξύ τους που δεν θα αφήσει κανέναν γήινο ανεπηρέαστο!

Το φιλμ έστρωσε μόλις το τραπέζι για το Κινηματογραφικό Σύμπαν της DC, ανοίγοντας την όρεξή μας για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Τα οποία θα είναι άκρως μαγικά…

«Suicide Squad»: 25 Αυγούστου 2016

ciinnenmaddvvcoomic1

Την ώρα που κάθε καρτουνίστικη ιστορία επικεντρώνεται σε έναν ή περισσότερους υπερήρωες, ο σκηνοθέτης David Ayer σκέφτηκε ανατρεπτικά στο «Suicide Squad» του, θέτοντας σε πρώτο πλάνο τους κακούς! Βασισμένο φυσικά στο ομότιτλο κόμικ, η ομάδα των σούπερ κακών μπορεί να μειώσει τις ποινές της αν αναλάβει μια σειρά από επικίνδυνες αποστολές για λογαριασμό των καλών. Εντελώς απροσδόκητη η υπόθεση, αν και το φιλμ θα κάνει και κάτι ακόμα: θα μας συστήσει τους μνημειώδεις κακούς του σύμπαντος της DC!

Ονόματα δηλαδή όπως των The Joker (Jared Leto), Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith), Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje), Slipknot (Adam Beach), Captain Boomerang (Jai Courtney), Enchantress (Cara Delevingne), Katana (Karen Fukuhara), Rick Flagg (Joel Kinnaman), El Diablo (Jay Hernandez) και πολλών πολλών ακόμα…

«Wonder Woman»: 3 Ιουνίου 2017

ciinnenmaddvvcoomic2

Η Gal Gadot θα ενσαρκώσει τη φοβερή Wonder Woman σε ένα φιλμ που λογίζεται για την DC ως βαρύ πυροβολικό. Τοποθετημένο στα αιματοβαμμένα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πώς θα συνδέεται το φιλμ με το κινηματογραφικό σύμπαν της DC, αν και το γεγονός παραμένει πως θα είναι η πρώτη ποτέ ταινία με κεντρικό χαρακτήρα τη Wonder Woman!
Την αμαζόνα Gal Gadot θα την απολαύσουμε και στο «Batman v Superman: Dawn of Justice», η οποία έχει κάνει μάλλον τέτοια εντύπωση στη Warner που όχι μόνο της έφτιαξε τη δική της ταινία, αλλά την περιέλαβε και στα κατοπινά «Justice League» και «Justice League 2»!

«Justice League – Part One» 17 Νοεμβρίου 2017

ciinnenmaddvvcoomic3

Warner Bros και DC Comics εργάζονται εδώ και χρόνια από κοινού για να φέρουν στο φως το μεγαλόπνοο όραμά τους και κάποια στιγμή είχαν ανακοινώσει ότι το project ήταν καθ’ οδόν με σκηνοθέτη τον υπέροχο George Miller. Καθυστερήσεις και καθυστερήσεις ματαίωναν διαρκώς την υλοποίησή του, αν και πια φαίνεται πως όλα αυτά έχουν ξεπεραστεί, κι έτσι σύντομα θα απολαύσουμε τη μεγαλύτερη μάζωξη υπερηρώων όλων των εποχών!

Η αφρόκρεμα των superheroes της DC ενώνεται λοιπόν στο «Justice League» για να γκρεμίσει το εγκληματικό συνδικάτο που απειλεί την οικουμένη. Στο τιμόνι θα έχει τελικά τον Ζακ Σνάιντερ. Όσο για την τελική εφταμελή ομάδα των υπερηρώων, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ακόμα επίσημα επιβεβαιωμένη, οι φήμες κάνουν λόγο για τους Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Cyborg, Aquaman and Green Lantern!

«The Flash»: 23 Μαρτίου 2018

ciinnenmaddvvcoomic4

Μετά τις σποραδικές εμφανίσεις του στις άλλες ταινίες της DC Comics, η σειρά για τον σόλο ρόλο του Barry Allen θα έρθει στις αρχές του 2018! Τον σκηνοθετικό ρόλο θα κρατήσει ο σεναριογράφος Seth Grahame-Smith (γνωστός, μεταξύ άλλων, για το φιλμ «Abraham Lincoln: Vampire Hunter»). Το ερώτημα που γεννάται είναι αν ο κινηματογραφικός Flash θα ακολουθεί κατά πόδας τη σειρά, που μέχρι το 2018 θα διανύει τον τέταρτο κύκλο της.

Θα δούμε άραγε κάτι εντελώς διαφορετικό από τη μικρή μας οθόνη; Η Warner δεν ήθελε πάντως να κυκλοφορήσει μια ταινία του Flash την ώρα που παίζεται η τηλεοπτική σειρά, αν και φαίνεται πως αυτό άλλαξε την τελευταία στιγμή…

 «Aquaman»: 27 Ιουλίου 2018

ciinnenmaddvvcoomic5

Το καλοκαίρι του 2018 ο αστέρας Jason Momoa και ο σκηνοθέτης James Wan θα μας μεταφέρουν στα βάθη των ωκεανών για να ζήσουμε από πρώτο χέρι το «King of Atlantis» της DC Comics σε αυτόνομη ιστορία! Για την πλοκή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα, αν και είναι σίγουρο ότι η υποβρύχια (αλλά και η επίγεια) δράση θα αγγίξει κόκκινο.

Οι καρτουνίστικες περιπέτειες του Aquaman τον έχουν φέρει πια στην εμπροσθοφυλακή της μάχης καλού-κακού, κι έτσι πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία το λανσάρισμα της δικής του ταινίας. Τον Aquaman θα τον απολαύσουμε εξάλλου στο «Batman v Superman: Dawn of Justice», κι έτσι θα έχουμε μια καλή εικόνα του όταν κυκλοφορήσει η ανεξάρτητη περιπέτειά του…

«Shazam»: 5 Απριλίου 2019

ciinnenmaddvvcoomic6

Το «Shazam» συνεχίζει την ανατρεπτική πορεία ανάπτυξής του, καθώς ακόμα και σήμερα παραμένει ένα project που δουλεύεται χωρίς σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, έχοντας υπογράψει μόνο ο αρχικακός! Ο Dwayne Johnson θα ενσαρκώσει τον Black Adam, έναν ρόλο που του έχουν υποσχεθεί εδώ και πολύ καιρό, κι αυτά είναι τα μόνα που ξέρουμε για το επικό φιλμ.

Οι Warner και DC δουλεύουν το «Shazam» εδώ και μπόλικα χρονάκια και όπως φαίνεται θα χρειαστούν μερικά ακόμα για να φέρουν τον πιο κωμικό απ’ όλους τους τίτλους του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC στη μεγάλη οθόνη. Η πλοκή έχει να κάνει με ένα νεαρό αγόρι, τον Billy Batson, ο οποίος χάρη στα μαθήματα ενός παλιού μάγου μπορεί και μεταμορφώνεται σε ενήλικα υπερήρωα όταν πει τη μαγική λέξη…

«Justice League – Part Two»: 14 Ιουνίου 2019

ciinnenmaddvvcoomic7

Το δεύτερο επεισόδιο του «Justice League» θα πιάσει την ιστορία από κει που έμεινε στην πρώτη ταινία, αν και αυτά είναι τα μόνα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά. Στη σκηνοθετική καρέκλα θα είναι και πάλι ο Ζακ Σνάιντερ (στην τέταρτη ταινία που θα φέρει στη ζωή για λογαριασμό της Warner), ενώ η φανταστική ομάδα των superheroes θα απαρτίζεται ενδεχομένως και πάλι από τους Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Cyborg και Aquaman.

«Cyborg»: 3 Απριλίου 2020

ciinnenmaddvvcoomic8

Κι εδώ τα πράγματα είναι νεφελώδη. Οι βάσιμες φήμες θέλουν την ταινία να επικεντρώνεται γύρω από τον Victor Stone (Ray Fisher), έναν χαρισματικό αθλητή του σχολικού πρωταθλήματος που τον αγαπούν και τον σέβονται όλοι, εκτός από τον μεγαλοεπιστήμονα πατέρα του (Silas Stone). Ο Victor παθαίνει ένα ατύχημα στο πατρικό εργαστήριο και ο επιστήμονας, για να τον σώσει, του προσαρμόζει ρομποτικά εμφυτεύματα, μετατρέποντάς τον σε μισό ρομπότ/μισό άνθρωπο.

Ο Ray Fischer θα ενσαρκώσει τον Cyborg σε τρεις ταινίες της DC («Batman v Superman: Dawn of Justice», «Justice League Ι» και «Justice League ΙΙ») και το δικό του φιλμ θα σχηματοποιηθεί με βάση αυτές τις εμφανίσεις. Κι έτσι ούτε σενάριο υπάρχει ακόμα ούτε σκηνοθέτης!

«Green Lantern Corps»: 19 Ιουνίου 2020

ciinnenmaddvvcoomic9

Warner και DC δεν αποθαρρύνθηκαν από την ατυχή πρώτη ταινία «Green Lantern» του 2011 ούτε από τις χλιαρές κριτικές και τις κακές εισπράξεις, κι έτσι αποφάσισαν να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους, κρατώντας πάντως το project επτασφράγιστο μυστικό. Ο Green Lantern παραμένει το μεγάλο μυστήριο της DC, καθώς η συμμετοχή του δεν είναι ακόμα εξασφαλισμένη σε καμιά από τις ταινίες που προγραμματίζει η φίρμα. Ούτε ηθοποιός δεν έχει ακόμα επιλεγεί για να ενσαρκώσει τον προστάτη του Sector 2814!

Σύμφωνα με τις φήμες, στο «Green Lantern Corps» ενδέχεται να υπάρχουν όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρεις Green Lantern. Έχουμε πάντως πολύ μέλλον μέχρι το 2020 κι έτσι κανείς δεν βιάζεται…