Ανάμεσα σε τρεις θεατρικές παραστάσεις σε τρία φεστιβάλ μπορούν να επιλέξουν όσοι βρεθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς αρχίζει ένα διήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις. Σε εξέλιξη βρίσκονται το Φεστιβάλ Ολύμπου, το Φεστιβάλ Φιλίππων, το Φεστιβάλ Θάλασσας, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας και το Sani Festival.

Το φεστιβάλ Ολύμπου παρουσιάζει την σήμερα την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Μαζί του οι Γιώργος Γαλίτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος κ.ά. Την ίδια παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν το Σάββατο οι θεατρόφιλοι στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας.

Στο φεστιβάλ Φιλίππων ανεβαίνει για δύο μέρες, σήμερα και αύριο, ο «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, με τους Νίκο Καραθάνο, Μηνά Χατζησάββα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Δύο θεατρικές παραστάσεις προτείνει για αυτό το διήμερο το Φεστιβάλ Θάλασσας. Σήμερα ανεβαίνει στο αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών το έργο «Ευτυχώς επτωχεύσαμεν» των Παύλου Μάτεση και Φώτη Σπύρου, με τους Σοφία Βογιατζάκη, Φώτη Σπύρου κ.ά. και αύριο Σάββατο παρουσιάζεται ο «Μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν Σεντ-Εξιπερύ σε θεατρική διασκευή.

Tο Σάββατο h Ελευθερία Αρβανιτάκη θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του Sani festival.