Tην παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από νέους μαθητευόμενους δημιουργούς, με εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν το 2016 στην Τρίπολη οργανώνει ο oργανισμός της υποψηφιότητας της Τρίπολης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021 σε συνεργασία με την StoryDoc.

Πρόκειται για δράση που ξεκινά με στόχο την θεμελίωση ενός θεσμού που θα ενισχύσει την πολιτιστική ζωή της πόλης και την υποψηφιότητα TRIPOLIS-ARCADIA 2021, ενώ τα ντοκιμαντέρ που θα παραχθούν, θα προβληθούν στο 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Arcadia Screenings, τον Δεκέμβριο του 2016.

Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και παρέχεται κινηματογραφικός εξοπλισμός σε κάθε συμμετέχοντα.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους και ενηλίκους από την Αρκαδία και θα αναπτυχθούν ιδιαίτερα τμήματα για νέους 16 έως 24 ετών, ενώ έμφαση θα δοθεί στα τμήματα των Λυκείων του Δήμου.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Φτιάξε τη δική σου ταινία» θα ολοκληρωθεί σε τρεις κύκλους τριήμερων σεμιναρίων τους μήνες Φεβρουάριο, Μάιο και Οκτώβριο 2016, που θα διεξαχθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης με το πρώτο κύκλο να πραγματοποιείται 26 με 28 Φεβρουαρίου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ατομικές ή ομαδικές και θα υποβάλλονται έως την 19η Φεβρουαρίου 2016 αποκλειστικά με αποστολή email στην διεύθυνση: [email protected]