Το βρετανικό συγκρότημα Radiohead προσέφερε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο της τελευταίας στιγμής στους θαυμαστές του: ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι που είχε γραφτεί αρχικά για την ταινία του Τζέιμς Μποντ Spectre.

«Μας ζήτησαν πέρσι να γράψουμε ένα τραγούδι για το σάουντρακ της ταινίας Spectre. Ναι, αλήθεια», εξήγησε το συγκρότημα που δεν έχει κυκλοφορήσει δίσκο από το 2011. Οι Radiohead τελικά δεν συνεργάστηκαν στην ταινία αυτή αλλά, όπως σημειώνουν, αγάπησαν πολύ το συγκεκριμένο κομμάτι. «Καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους, σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να το ακούσετε», συνεχίζουν.

«Καλά Χριστούγεννα. Η Δύναμη να είναι μαζί σας», καταλήγει το μήνυμα του συγκροτήματος, κλείνοντας το μάτι στην τελευταία ταινία του Πολέμου των Άστρων.

Το τραγούδι παραμένει πιστό στα μελαγχολικά, πειραματικά ακούσματα του συγκροτήματος, όμως ταυτόχρονα παραπέμπει στον κόσμο του διάσημου Βρετανού πράκτορα. «Είμαι χαμένος. Είμαι ένα φάντασμα», τραγουδά ο Τομ Γιορκ στην αρχή του.

Οι Radiohead δεν διευκρίνισαν γιατί δεν ακούστηκε τελικά το τραγούδι στην ταινία αλλά προτιμήθηκε ο νεαρός Βρετανός τραγουδιστής Σαμ Σμιθ.