Υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών της μπάντας που αγαπήθηκε πολύ στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Τέρα Βάιμπ Παρκ στη Μαλακάσα, η τελική πρόβα για την περιοδεία που θα αρχίσουν οι Πυξ Λαξ.

Με προεξέχουσα συναυλία αυτήν της 13ης Ιουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο ΟΑΚΑ και θα βιντεοσκοπηθεί, καλλιτέχνες και διοργανωτές δήλωσαν πως είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους.

Μιλώντας για τη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο τραγουδιστής των Πυξ Λαξ, Φίλιππος Πλιάτσικας, ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον καταπράσινο και ανανεωμένο χώρο του Τέρα Βάιμπ, πως πρόκειται για «κάτι πρωτόγνωρο για όλους και μια μεγάλη πρόκληση λόγω μεγέθους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πράγματα που δεν τα έχουμε ξανακάνει παρά το γεγονός ότι όλοι είμαστε 20 χρόνια “στο δρόμο”. Είναι ένα μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα πολύ μεγάλο, σχεδόν όνειρο για Έλληνες μουσικούς».

«Η ιδέα αυτής της επανένωσης ανήκει στον αγαπημένο και πρόωρα χαμένο Μάνο Ξύδους. Οι συναυλίες θα είναι μια μεγάλη γιορτή για όλο τον κόσμο και ένα μεγάλο ”ευχαριστώ” προς το κοινό που τόσο μας αγκάλιασε και μας το δείχνει καθημερινά», είπε ο τραγουδιστής και μέλος των Πυξ Λαξ, Μπάμπης Στόκας.

«Μαζευτήκαμε μετά από 7 χρόνια, να παίξουμε μαζί και είναι για μένα σα να μην πέρασε μια μέρα. Οι πρόβες ήταν σα να μην είχαμε σταματήσει και τα τραγούδια που νομίζαμε ότι θα είχαμε ξεχάσει, δεν έφυγαν ποτέ από το μυαλό» πρόσθεσε.

Η περιοδεία του αγαπημένου και απόλυτα επιτυχημένου συγκροτήματος ξεκινάει από τα Ιωάννινα στις 8 Ιουλίου, 13 Ιουλίου θα τραγουδούν στο ΟΑΚΑ, 30 Ιουλίου η μπάντα ταξιδεύει στην Κύπρο στο στάδιο της Αγίας Νάπας, στις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο όμορφο Καρπενήσι, 7 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη θα απολαύσει τους αγαπημένους καλλιτέχνες στο Καυταντζόγλειο, 17 Σεπτεμβρίου η Πάτρα έχει την τιμητική της και το Παμπελοπονησσιακό Στάδιο και κλείνει η περιοδεία με τη συναυλία στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Το μήνυμα που υιοθετεί η μπάντα γι αυτήν την περιοδεία , είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα από στίχους του μουσικού και τραγουδιστή των Πυξ Λαξ, Μάνου Ξυδούς «Έι μεν, κοίτα μπροστά».

Η μπάντα μετά τη λήξη της περιοδείας δεν θα τραγουδήσει πάλι μαζί, καθώς έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Το σχέδιο που υπήρχε γι΄ αυτή την περιοδεία ήταν να γίνει στα 10 χρόνια, όμως εξαιτίας της απώλειας του Μάνου Ξυδούς έγινε νωρίτερα.

«Η μπάντα αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Στόκας, «δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει γιατί λείπει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από εμάς».