Σχεδόν δύο μήνες από το μουσικό γεγονός της χρονιάς, και όλοι τρέχουν για να βρουν οι Bon Jovi τα πάντα στην εντέλεια. Από τα μεγαλύτερα μουσικά σχήματα παγκοσμίως, επισκέπτονται πρώτη φορά την Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία στις 20 Ιουλίου.

Το συγκρότημα από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, που διανύει την Τρίτη δεκαετία του, θα εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ για μια συναυλία με τα greatest hits, στο πλαίσιο του «Open Air 2011 Tour».

Η μεγάλη οθόνη αποτελείται από 750.000 pixels. Αρκετές ώρες χρειάζονται οι τεχνικοί για να στήσουν και να ξεστήσουν τη σκηνή, το βάρος της οποίας φτάνει τους 150 τόνους, και να μαζέψουν τα 3,5 χιλιόμετρα καλώδια που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεσή της. Για τον φωτισμό και τον ακουστικό εξοπλισμό χρησιμοποιούνται 500 μίλια καλώδια.

Αν και μαζί τους φέρνουν πάντα το δικό τους προσωπικό και τους σεφ τους, σε κάθε σταθμό του tour μπαίνουν στο πλήρωμα επιπλέον 80 άτομα που προσλαμβάνονται σε κάθε πόλη για να βοηθήσουν στο στήσιμο αλλά και στο ξεστήσιμο της παραγωγής.

Μαζί με το γκρουπ περιοδεύουν 68 άτομα της παραγωγής και όπως είναι φυσικό θα υπάρχουν τρεις χώροι διαμορφωμένοι στο ΟΑΚΑ. Στον έναν θα είναι τα καμαρίνια, στον άλλο η γκαρνταρόμπα, και στον τρίτο η υποδοχή, τηλέφωνο και όλες οι ανέσεις.

Εμφιαλωμένο νερό θα υπάρχει σε όλους τους προσωπικούς χώρους αλλά και πάνω στη σκηνή, ενώ άπειρα είναι και τα αναψυκτικά που έχουν ζητήσει. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Espresso», 500 φλιτζάνια καφές ετοιμάζονται σε κάθε συναυλία και άλλα τόσα γεύματα σερβίρονται στο γκρουπ και στο υπόλοιπο προσωπικό.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή, αφού μέχρι να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα, θα προστεθούν και άλλα στη «χρυσή» λίστα των απαιτήσεών τους.