Είναι ένας τύπος που παίζει καταπληκτική κιθάρα, έχει ένα ιδιαίτερο χτένισμα, είναι διάσημος, και στα live που κάνει κλέβει την παράσταση. Είναι ελληνικής καταγωγής και δεν αποκλείεται στις 20 Ιουλίου να βρεθεί στο ΟΑΚΑ δίπλα στον Jon Bon Jovi στη θέση του Richie Sambora.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Η προσωρινή αποχώρηση του Richie Sambora από το θρυλικό συγκρότημα ανακοινώθηκε επίσημα στις 29 Απριλίου. Κανείς δεν περίμενε ότι ο κορυφαίος κιθαρίστας θα πέσει ξανά θύμα της εξάρτησής του, και πλέον αυτό που μένει είναι να ανακοινωθεί πότε θα πάρει το εξιτήριό του από το κέντρο αποτοξίνωσης στο οποίο βρίσκεται, για να διαπιστώσουν οι φίλοι του συγκροτήματος πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Ο Phil Xenidis φαίνεται ότι κέρδισε τον πρώτο αριθμό του λαχείου. Ευρύτερα γνωστός ως Phil X, δέχθηκε την πρόκληση να βρίσκεται στο πλάι του Jon Bon Jovi στη φετινή περιοδεία του ως βασικός κιθαρίστας.

Η πρώτη εμφάνιση έγινε στο New Orleans Jazz Fest’s Acura Stage και στο πλαίσιο της πολυδιαφημισμένης περιοδείας της μπάντας, που ολοκληρώνεται στην Λισσαβώνα στις 31 Ιουλίου 2011 δεν αποκλείεται όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Espresso να εμφανιστεί και στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.