Το σωστό το ρακόμελο «ευφραίνει την ψυχή και γιατρεύει το συνάχι» συνηθίζουν να λένε για το χειμωνιάτικο ποτό, το οποίο για πολλούς είναι «γιατροσόφι». Για τους περισσότερους, όμως, το ρακόμελο έχει συνδεθεί με τον χειμώνα ως το καλύτερο αντίδοτο για το κρύο.

Μέχρι και ο Guardian το είχε αποθεώσει πριν λίγα χρόνια, αφού το είχε συμπεριλάβει μέσα στα δέκα καλύτερα ποτά που μπορούν να μας ζεστάνουν τον χειμώνα. Κι επειδή αυτές τις ημέρες το κρύο είναι τσουχτερό, η έξοδος για ρακόμελα με την παρέα είναι η σωστή επιλογή.

Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά στέκια που σερβίρουν, και για να μην ψάχνεστε συγκεντρώσαμε τα μέρη που θα πιείτε το καλύτερο ρακόμελο με συνοδεία εκλεκτών μεζέδων.

Ρακουμέλ

Από τα πιο δημοφιλή της κατηγορίας, το κρητικό στέκι στα Εξάρχεια σερβίρει αχνιστό ρακόμελο από ρακή που έρχεται κατευθείαν από την Κρήτη. Ο χώρος είναι ζεστός, παρεΐστικος, ενώ στη Ρακουμέλ θα γευτείτε εξαιρετικές κρητικές γεύσεις.
Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια

Αστέρ

Ένας κρητικός καφενές σε μία από τις πιο γραφικές και νοσταλγικές γειτονιές της πόλης, τα Πετράλωνα. Τα πιάτα του Αστέρ ταξιδεύουν στην όμορφη Κρήτη μας, σερβιρισμένα σε μικρές ποσότητες, ώστε να γεμίσει το τραπέζι με όσο το δυνατόν περισσότερους μεζέδες, ενώ εννοείται πως σερβίρει αχνιστο ρακόμελο. Ο, δε, εσωτερικός χώρος του θυμίζει πολύ το σπίτι της γιαγιάς.
Τρώων 48, Πετράλωνα

Το Λαΐνι

Στο αυθεντικό κρητικό καφενείο στον Κεραμεικό, η ρακή ρέει άφθονη και οι μερακλίδικοι μεζέδες θα σας ξετρελάνουν. Αυθεντική σφακιανόπιτα, αβγά με στάκα, χοχλιοί μπουμπουριστοί και άλλα νόστιμα κρητικά πιάτα που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε στο Λαΐνι. Τώρα, όμως, με το κρύο δοκιμάστε χοιρινό σελινάτο και ρακόμελο με πορτοκάλι!
Αρτεμισίου 40, Κεραμεικός

Γκαζοχώρι

Η πολύχρωμη αυλή του θυμίζει έντονα κάτι από χωριό. Στο Γκαζοχώρι σερβίρουν εκλεκτούς μεζέδες σε ένα παρεΐστικο περιβάλλον, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια των φοιτητών για ρακόμελα.
Δεκελέων 2-6, Γκάζι