Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τα μουσεία ως προορισμό για μια εκπαιδευτική βόλτα, σε έναν αυστηρά χώρο πολιτισμού για να θαυμάσουμε από κοντά τα εκθέματα και να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία μας.

Αλλά τα μουσεία δεν είναι μόνο αυτό. Αποτελούν κι έναν ιδανικό προορισμό για καφέ ή φαγητό. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Αθηναίοι, αλλά κι επισκέπτες τα επιλέγουν για μια βόλτα για καφέ, μιας και οι ήσυχοι και καλαίσθητοι χώροι τους, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφεύγεις από την πολύβουη πόλη.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Εντός του μουσείου θα ανακαλύψετε τον φωτεινό κήπο με το επιβλητικό στέγαστρο–γλυπτό του Στέλιου Κόη και τα φυτά που φτάνουν μέχρι την οροφή του Αιθρίου. Στο Cycladic Café εκτός από καφέ, μπορείς να απολαύσεις και πρωινό ή μεσημεριανό.
Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Στον ημιώροφο κτιρίου βρίσκεται το καφέ του μουσείου, B&E Goulandris Café-Restaurant. Ένας καλαίσθητος χώρος, όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου με ένα από τα γλυκά ημέρας που διαθέτει το μενού ή πάρεις το μεσημεριανό σου.
Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

Εθνική Πινακοθήκη

Η επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη είναι μια μοναδική εμπειρία, ενώ μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο cafe ILISSOS για έναν χαλαρό καφέ ή γεύμα στους καλαίσθητους και μοντέρνους χώρους του κτιρίου.
Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα

Μουσείο της Ακρόπολης

Στη λίστα δεν γίνεται να μην περιλαμβάνεται το καφέ – εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης. Στον εξώστη που απλώνεται στα 700 τ.μ. στον δεύτερο όροφο του Μουσείου μπορείτε να απολαύστε τα εκπληκτικά πιάτα που βασίζονται στην ελληνική παραδοσιακής κουζίνα, έχοντας πανοραμική θέα στον Παρθενώνα.
Διονυσίου Αεροπαγίτου 15, Ακρόπολη