Λίγες μέρες μείνανε για την πιο γιορτινή μέρα του χρόνου και η πόλη ήδη έχει μπει σε ρυθμούς, αλλά και διάθεση Χριστουγέννων.

Κάτι που ισχύει και για τα καθιερωμένα στέκια στο κέντρο της Αθήνας, που για άλλη μία χρονιά μας καλούν για καφέ, γλυκό, κρασί και φαγητό στους λαμπερούς και άκρως εορταστικούς χώρους τους!

Noel

Το πρώτο στέκι στην πόλη που εστίασε τόσο πολύ στο εξεζητημένο και άκρως προσεγμένο design, το Noel θα μας θυμίζει πάντα την αγαπημένη μας περίοδο του χρόνου -Noel στα γαλλικά σημαίνει Χριστούγεννα. Με το χώρο να ανανεώνεται βάσει concept, σίγουρα θα πρέπει να το επισκεφτείτε αν θέλετε να βιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων σε όλο της το μεγαλείο.

Ellyz

Αν δεν είναι αυτό το πιο instagrammable στέκι στην Αθήνα τότε ποιο; Με σκηνικό που θυμίζει περισσότερο σε ταινία, το Ellyz στο Μοναστηράκι απευθύνεται σε όλα τα κορίτσια που το κινητό τους αποτελεί προέκταση του χεριού τους, καθώς έχει προσοδοφόρο έδαφος για αμέτρητα insta stories και posts.

Σε ροζ απόχρωση σε όλο της το μεγαλείο, τις εντυπώσεις κλέβει ο εσωτερικός τοίχος καλυμμένος με λουλούδια. Φυσικά, και το μενού ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με το ροζ και το λιλά να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε πρόταση του Ellyz -τόσο γευστική όσο και ποτού. Για την εορταστική περίοδο μην ξεχάσετε να παραγγείλετε την πάστα- μπάλα Χριστουγέννων!

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Upper Athens

Μια αξέχαστη εμπειρία σας περιμένει μια ανάσα από το Σύνταγμα, με θέα στο επιβλητικό κτίριο της Βουλής. Ένα ταξίδι σε μία άλλη εποχή ξεκινά μόλις βρεθεί κανείς στον εκπληκτικό χώρο του Upper Athens (Όθωνος 10). Ένα μπιστρό με vintage αισθητική και ρετρό ατμόσφαιρα, που αποτελεί ιδανική επιλογή για brunch, καφέ και φαγητό. Οι jazz μουσικές συμπληρώνουν ιδανικά το άκρως ρομαντικό σκηνικό, που σίγουρα θα τοποθετούσατε κάπου στο Παρίσι.

Γιασεμί

Αν ένα cafe έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα, αυτό δεν είναι άλλο από το ρομαντικό Γιασεμί. Στα διάσημα σκαλάκια της Μνησικλέους, με ρετρό ατμόσφαιρα και vintage διακόσμηση θυμίζει πολύ το σπίτι της γιαγιάς, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην παλιά καλή Αθήνα. Αρωματικός καφές και γευστική πληθώρα σε σνακ, ζεστό ρακόμελο και λαχταριστά σπιτικά γλυκά, όπως η περίφημη πορτοκαλόπιτά του, στα όσα μέχρι σήμερα κερδίζουν το κοινό.