Ο μήνας των Χριστουγέννων είναι πια εδώ. Από τις αρχές Δεκεμβρίου η διάθεση φτιάχνει με τη στολισμένη Αθήνα να μοιάζει πιο γοητευτική και σίγουρα πιο λαμπερή από ποτέ.

Ποια καλύτερη αφορμή, λοιπόν, από το να βγείτε σε κάποιο από τα καθιερωμένα wine bars στο κέντρο και να υποδεχθείτε το μήνα με την πιο όμορφη και μαγική ατμόσφαιρα.

Drupes & Drips

Απέναντι από το φημισμένο φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι, το Drupes +Drips (Ζήτρου 20) είναι ένα μικροσκοπικό μαγαζί που φέρνει στο Κουκάκι μοναδικές εικόνες και γεύσεις από Ιταλία. Ο ιδιοκτήτης έχει φέρει στο μαγαζί μερικές από τις καλύτερες ετικέτες ιταλικών κρασιών, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με ποικιλίες ντόπιων, αλλά και εισαγόμενων τυριών και αλλαντικών.

By the glass

Στην εντυπωσιακή στοά Ράλλη (Γεωργίου Σουρή 3 & Φιλελλήνων), μια ανάσα από το Σύνταγμα, το By the glass είναι ένα wine bar μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα. Σημείο αναφοράς για τον κόσμο του κρασιού, διαθέτει στην κάβα του περίπου 200 ετικέτες, που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγεται και το μοναδικό dispenser διαχείρισης ανοιχτών φιαλών που διασφαλίζει ότι πάντοτε θα γευτείτε το κρασί σας στις πιο ιδανικές συνθήκες. Στα συν και οι γευστικές προτάσεις του μενού που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος.

Brunello

Με αυθεντική ιταλική ατμόσφαιρα και φινετσάτο χώρο, το Brunello (Λουκιανού 21) στο Κολωνάκι οφείλει την ονομασία του σε ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά κρασιά, η οποία «προδίδει» και κατά κάποιο τρόπο την εμμονή του με το κρασί. Με ιταλικό ταμπεραμέντο και νόστιμες γευστικές προτάσεις, το all day wine- bistro αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους ή τους συνεργάτες. Διαθέτει μια ενημερωμένη οινική λίστα με προτάσεις από τον ιταλικό αμπελώνα, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά από μερίδες τύπου tapas.

Warehouse

Με χαλαρό και ταυτόχρονα προσεγμένο χώρο, φιλική ατμόσφαιρα και ένα περιβάλλον που κρατάει το ενδιαφέρον, αυτή η «αποθήκη» στα Εξάρχεια έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να την αποκαλέσεις άμεσα στέκι σου. Το Warehouse (Βαλτετσίου 21) είναι ένα all day speciality coffee, wine & cocktail bar που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, το κρασί, τα cocktails και τις προσεγμένες γεύσεις για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη διαχρονική γειτονιά των Εξαρχείων.