Το κέντρο της Αθήνας, ομολογουμένως, έχει μετατραπεί για πολλούς σε γαστρονομικό προορισμό. Και όχι άδικα, βέβαια, αφού κανείς μπορεί να βρει σε αυτό ό,τι μπορεί να φανταστεί.

Ειδικά στην περιοχή γύρω από το Σύνταγμα, μπορεί να ανακαλύψει γευστικά στέκια πραγματικούς θησαυρούς, που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα από κουζίνες του κόσμου.

Brigante

Το Brigante (Ξενοφώντος 6), μια ανάσα από το Σύνταγμα, είναι από εκείνα τα μέρη που πρέπει να μπεις μέσα και να γευτείς για να καταλάβεις τι κρύβει. Ο χώρος του οικείος και απλός, ενώ οι γεύσεις του σε μεταφέρουν στην Ιταλία. Μπορείς να το επιλέξεις τόσο για τον πρωινό καφέ συνοδεία διάφορων πανίνι ή πίτσα με το κομμάτι, ενώ αποτελεί και δημοφιλή επιλογή για lunch break με ζυμαρικά και σαλάτες που σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν γευστικά και με το παραπάνω. Στα συν και το φρέσκο χειροποίητο παγωτό.

Poke Hawaiian

Σούσι του Ειρηνικού και όχι Ιαπωνίας θα δοκιμάσετε στο Poke στην οδό Πετράκη (νο7), κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του, καθώς η λέξη poke στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους. Απολαυστικά bowl με ρύζι και ψάρι και διάφορα toppings της επιλογής σας, συνθέτουν και το πιάτο- συνώνυμο του.

42 Bar

Από τα πιο κλασικά και classy στέκια στην περιοχή γύρω από το Σύνταγμα. Το 42 Bar αποτελεί την απτή απόδειξη ότι το ποιοτικό φαγητό, μπορεί να συνδυαστεί στο ίδιο μαγαζί με ποιοτικά cocktails, δικαιολογώντας έτσι και με το παραπάνω τον όρο που το χαρακτηρίζει, «barstronomy». Με φινετσάτη ατμόσφαιρα και αισθητική διαθέτει τραπέζια στον πεζόδρομο μεταξύ της Βουλής και της Κολοκοτρώνη, καθώς και έναν υπέροχο εσωτερικό χώρο με ευρωπαϊκή φινέτσα και ατμόσφαιρα.

Ovio

Το «παιδάκι» του τηλεοπτικού σεφ Πάνου Ιωαννίδη, που μέσα από το επιτυχημένο ριάλιτι μαγειρικής Master Chef έχει εκφράσει δημοσίως την αγάπη, αλλά και την εξειδίκευσή του στην ιταλική κουζίνα, δεν θα μπορούσε παρά να μην ακολουθεί τα βήματά του. Επί της Απόλλωνος (νο 4), μια ανάσα από το Σύνταγμα, πιάτα βασισμένα στην ιταλική κουζίνα παρασκευάζονται με έμφαση στις ελληνικές, πρώτες ύλες. Στα πιάτα αναφοράς του καταλόγου τα υποδειγματικά ριζότι, με την υπογραφή του Πάνω Ιωαννίδη.