Υγειονομικό αναλώσιμο υλικό αξίας περίπου 300.000 δολαρίων δωρίζει η Παγκρητική Ένωση Αμερικής στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νησιού.

Ήδη η 7η Περιφέρεια, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, ενημέρωσε τις διοικήσεις των νοσοκομείων ευθύνης της για την ευγενική χορηγία.

Στην ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών αποστολής – παραλαβής και εκτελωνισμού του κοντέινερ, που υπολογίζεται για μετά τον Σεπτέμβριο, σημαντική είναι η συμβολή και η υποστήριξη τόσο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης όσο και του περιφερειάρχη Κρήτης.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Μύρωνα στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη Νίκου Καλημεράκη, καθώς και άλλων ευεργετών της διασποράς, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Γιώργος Φραγκιαδάκης, ευχαρίστησε εκ μέρους του υπουργείου Υγείας και των διοικήσεων νοσηλευτικών μονάδων της Κρήτης την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Μεταξύ άλλων, τόνισε, τη σημασία και τη διαχρονική αξία που πρόσφεραν τα μεγάλα κοινωφελή έργα της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, όπως η δημιουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο εξοπλισμός των νοσοκομείων στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ιεράπετρας, Σητείας, και Αγίου Νικολάου, καθώς και η αγορά και δωρεά 120 ατομικών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης για τα παιδιά, που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.