Σε 31 μέρες έρχονται τα Χριστούγεννα και η Θεσσαλονίκη αρχίζει να ζει σε εορταστικούς και συγχρόνως φιλανθρωπικούς ρυθμούς. Στα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ μπορείτε, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα, να κάνετε ευτυχισμένους πολλούς ανθρώπους!

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι κυρίες του Ελληνικού Παιδικού Χωριού έφτιαξαν τα νόστιμα παραδοσιακά τους εδέσματα και μαζί με εθελοντές κατασκεύασαν στολίδια και δωράκια.

Όλα αυτά τα πουλούν στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου (στον πεζόδρομο), που θα λειτουργεί από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των 50 παιδιών που ζουν στο χωριό.

Το χαμόγελο του Παιδιού

Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο οργανισμός, το χαμόγελο των παιδιών δεν έσβησε. Με μια ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον κόσμο που τους στήριξε, το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει ότι και τη φετινή χρονιά θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 ως τις 21:00.

Το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζει, μεταξύ άλλων, και ο δήμος Αλμωπίας και διοργανώνει μπαζάρ, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών, στην Αριδαία (09:00-13:00). Στο παζάρι θα συμμετέχουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, με παραδοσιακά προϊόντα και 23 σχολεία με κατασκευές μαθητών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (στις 18:00), το μπαζάρ θα λειτουργήσει στο Ξενιτίδειο Πνευματικό κέντρο, όπου θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο.

Το Παιδικό χωριό SOS

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ διοργανώνει και το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου. Θα λειτουργεί την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 15:00, στην Αίθουσα Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Θεσσαλονίκης (Στ. Τάττη 5).

Το μπαζάρ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χειροποίητες κατασκευές, σπιτικές λιχουδιές, βιβλία, παιχνίδια και ρούχα.

Άσυλο του Παιδιού

Τον εορτασμό του Αγίου Στυλιανού πλαισιώνει φέτος το Άσυλο του Παιδιού, με μια έκθεση-μπαζάρ, με τίτλο «Οι Θησαυροί του Μπαούλου».

Πρόκειται για συλλογές χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, δωρεών ευαισθητοποιημένων πολιτών , καθώς και χειροποίητες προσφορές των κυριών της Ομάδας Στήριξης και της Κουζίνας του Ασύλου του Παιδιού, που θα διατίθενται σε συμβολική αξία, ως οικονομική ενίσχυση προς το κοινωνικό και εκπαιδευτικό του έργο.

Η έκθεση- μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί την 25η και 26η Νοεμβρίου, ώρες 9:00-20:00, στην αίθουσα “Σταύρος Σ. Νιάρχος” στο Σιντριβάνι (Εγνατία 129).

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν την παρουσίαση των έργων, που δημιούργησαν τα παιδιά, στο πλαίσιο της εικαστικής εκπαίδευσης του Καλοκαιρινού Προγράμματος του Ασύλου του Παιδιού.

Το μπαζάρ της «Ελπίδας»

Χριστουγεννιάτικο παζάρι, με στόχο την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα», θα διοργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Το παζάρι θα λειτουργεί 10 και 11 Δεκεμβρίου. Για το λόγο αυτό, ο σύλλογος καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωσή του, προσφέροντας οποιοδήποτε αντικείμενο προϊόν, το οποίο θα διατεθεί στο παζάρι.

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μια ανοιχτή γιορτή αγοράς δώρων, με χρηστικά αντικείμενα και ειδικές εκδόσεις, βιβλία τέχνης, έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας διοργανώνεται το Σάββατο και την Κυριακή (26 και 27 Νοεμβρίου) από τις 11.30 μέχρι τις 20.30 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ).

Το παζάρι θα φιλοξενηθεί στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη των μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων και των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του μουσείου.

Φροντίδα και για τα αδέσποτα

Και τα αδέσποτα σκυλιά χρειάζονται την αγάπη μας, γι’ αυτό το Φιλοζωικό Σωματείο «Η Αγάπη» και η ομάδα Θετικής Εκπαίδευσης Σκύλων «Hug4Dogs» διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για τα αδέσποτα, από τις 10 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2011, στο χώρο δραστηριοτήτων της «Hug4Dogs», στην Καλαμαριά.

Οι εκπαιδευτές της ομάδας θα είναι εκεί για να προσφέρουν δωρεάν συμβουλές θετικής εκπαίδευσης, δωρεάν μάθημα θετικής εκπαίδευσης σε κάθε αδέσποτο που υιοθετείται από το Φιλοζωικό Σωματείο “Η Αγάπη” και τροφές, φάρμακα, εμβόλια, αντιπαρασιτικά και λοιπά αναλώσιμα για τα ζώα του καταφυγίου.

Τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του έργου του Σωματείου και τα αδέσποτα.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το χριστουγεννιάτικο παζάρι θα είναι … φτιαγμένο από παιδικά χεράκια! Παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, στη διάρκεια ενός καλλιτεχνικού εργαστηρίου, που θα γίνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, από τις 9:30 ως τις 12:30.

Όσοι το επιθυμούν, επίσης, μπορούν την ίδια μέρα να προσφέρουν παλιά αντικείμενα, όπως βιβλία, ρούχα, παιχνίδια και ό,τι άλλο πιστεύουν πως θα ήταν χρήσιμο.

Το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00, στο χώρο της καφετέριας.

Το παζάρι του ΔΕΛΑΣΑΛ

Όπως κάθε χρόνο, το Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ διοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων, από τις 10:30 ως τις 15:00, με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών και του εκπαιδευτικού και υπαλληλικού προσωπικού.

Φέτος, τα έσοδα θα διατεθούν στο «Ταμείο Αρωγής Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ», που υποστηρίζει τις υποτροφίες του Κολεγίου και τη συμμετοχή μαθητών σε εκπαιδευτικά προγράμματα και διεθνείς διαγωνισμούς.

Στο παζάρι θα διατίθενται κάρτες της ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου και παράλληλα θα λειτουργούν κι άλλες αγορές: βιβλίων, αλεξανδρινών, χριστουγεννιάτικων κατασκευών των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου, χειροποίητων γλυκών, κρασιών, χριστουγεννιάτικων στολιδιών και κοσμήματος.

Το Γαλλικό Τμήμα του Κολεγίου θα οργανώσει και φέτος το «Cafe La Salle» για στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, ενώ το Αγγλικό Τμήμα, με τη βοήθεια μαθητών και γονέων, θα ετοιμάσει τα νοστιμότατα χριστουγεννιάτικα αμερικανικά μπισκότα.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίδειξη από μαθητές και μαθήτριες, που συμμετέχουν στους ομίλους μπαλέτου, μοντέρνου χορού, χορωδίας και παραδοσιακών χορών. Επίσης, θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα, που θα παρουσιαστεί από τμήματα του Δημοτικού.

Το χαριστικό παζάρι στη Θέρμη

Η Ομάδα Περιβάλλοντος των εθελοντών δήμου Θέρμης, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Θέρμης (ΤΟΣΥΝΘ) και το xariseto.gr Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ένα χαριστικό παζάρι ανταλλαγής.

Είναι ένα μπαζάρ ενάντια στην υπερκατανάλωση, με σκοπό να δώσει νέα ζωή στα αντικείμενα, που μπορεί κάποιος να μην θέλει πλέον, ενώ για έναν άλλο να είναι χρήσιμα.

Το παζάρι διοργανώνεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τις 10:00 ως τις 17:00, στην πλατεία Παραμάνα στη Θέρμη (αν ο καιρός δεν το επιστρέψει το παζάρι θα γίνει στον τόπο συνάντησης του ΤΟΣΥΝ Θέρμης, στην οδό Βενιζέλου 4Β).

Το μπαζάρ της Ευαγγελικής Εκκλησίας Γερμανόγλωσσων

Για 35η χρονιά, η Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς να πάρουν μια γεύση από γερμανικά Χριστούγεννα, με τα παραδοσιακά λουκάνικα, το ζεστό κρασί και άλλες γερμανικές λιχουδιές.

Όποιος επιθυμεί να δει εικόνες που θυμίζουν Νυρεμβέργη, Μόναχο, Βιέννη, δεν έχει παρά να επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, από τις 10:00 ως τις 15:00.

Τα έσοδα από τη γιορτή θα στηρίξουν το κοινωνικό έργο για τις ελληνογερμανικές οικογένειες σε κρίση.