Ο περίπατος του Μαξ Φερστάπεν στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται αφού είδε πρώτος την καρό σημαία και στο γκραν πρι του Σίλβερστον, αφήνοντας στη 2η θέση τον Λάντο Νόρις και στην 3η τον Λούις Χάμιλτον, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πανηγυρίσει 8 νίκες στους πρώτους 10 αγώνες και σύντομα θα πανηγυρίσει και την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου τίτλου.

Ο Ολλανδός ήταν το φαβορί για τη νίκη τόσο λόγω της pole position που εξασφάλισε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (8/7) όσο και επειδή… απλά νικάει πάντα φέτος και οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, έστω κι αν δυσκολεύτηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο Φερστάπεν πήρε ακόμη μία νίκη ανοίγοντας κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του, οδεύοντας με δυνατό ρυθμό προς την εξασφάλιση του πρωταθλήματος για τρίτη σερί χρονιά.

Από εκεί και πέρα, Νόρις με McLaren πήρε τη 2η θέση και ο Χάμιλτον με Mercedes την 3η, χαλώντας έτσι τα σχέδια της McLaren για δύο οδηγούς στο βάθρο αφού ο Πιάστρι έμεινε 4ος, ενώ οι δύο Ferrari απογοήτευσαν: Στην 9η θέση τερμάτισε ο Λεκλέρ και στη 10η ο Σάινθ.

Αποτελέσματα Formula 1 Σίλβερστον