Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota πλήρωσε αποζημίωση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για να διευθετηθεί εξωδικαστικά η υπόθεση ενός θανατηφόρου τροχαίο στην Καλιφόρνια με ένα αυτοκίνητο Lexus.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2009 και προκάλεσε σάλο λόγω των ισχυρισμών ότι ορισμένα από τα οχήματα της Toyota επιτάχυναν ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση. Αργότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε για αυτό το λόγο να ανακαλέσει 7,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η συμφωνία που αποκαλύφθηκε αφορά μια από τις 400 υποθέσεις εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα , ένας αστυνομικός, η σύζυγός του, η κόρη και ο αδελφός του βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επιτάχυνε και έπεσε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων πάνω σε ένα φράκτη και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η Toyota και οι οικογένειες των θυμάτων ήλπιζαν ότι θα παραμείνει κρυφό το ποσό της αποζημίωσης, όμως ο δικαστής Αντονι Μορ από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Αντζελες αποφάσισε πως οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι προς το δημόσιο συμφέρον.