Το νέο Mini Countryman συνδυάζει την ηλεκτρική αίσθηση go-kart με ένα ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα και συνεχίζει το success story του μεγαλύτερου μοντέλου της μάρκας. Με πέντε πόρτες και εσωτερικό για πολλαπλές χρήσεις, το μεγαλύτερο μοντέλο της νέας οικογένειας οχημάτων Mini οδηγεί τη μάρκα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων. Με την προαιρετική κίνηση σε όλους τους τροχούς, το «περιπετειώδες» όχημα εξασφαλίζει ασφαλή και χωρίς περιορισμούς οδήγηση εκτός της πεπατημένης.

Η πρώτη γενιά του Countryman αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή μια επιτυχία για τη μάρκα, και από το 2010 επέκτεινε την οικογένεια μοντέλων με ένα compact SUV όχημα με τετρακίνηση, πέντε πόρτες και (για πρώτη φορά σε μοντέλο Mini) μήκος πάνω από τέσσερα μέτρα. Στην πρώτη γενιά, το πορτμπαγκάζ του πολυμορφικού οχήματος μπορεί να επεκταθεί ευέλικτα από 370 λίτρα σε έως και 1.170 λίτρα χάρη στο συρόμενο και αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα.

Από το 2017, η 2η γενιά Countryman απέκτησε το Cooper SE Countryman ALL4 ως το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας, διαθέτοντας έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα 88 ίππων στον πίσω άξονα.

Η νέα γενιά του μεγαλύτερου μοντέλου της Mini είναι αμιγώς ηλεκτρική και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων. Το Countryman E αποδίδει 191 ίππους, ενώ το Countryman SE ALL4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Δύο εξαιρετικά ενσωματωμένες μονάδες κίνησης στον εμπρός και πίσω άξονα αποδίδουν μαζί ισχύ 313 ίππους, συμπεριλαμβανομένου ενός στιγμιαίου μπουσταρίσματος. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 64,7 kWh. Με εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 450 χιλιομέτρων, το νέο Countryman κινείται με την ίδια άνεση στο κέντρο των πόλεων όσο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις σε επαρχιακούς δρόμους. 

Έχοντας αυξημένο μήκος κατά 13 εκατοστά (σύνολο 4.429 χιλιοστά), το ευρύχωρο όχημα προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους και άνεση για τους επιβάτες του. Το ύψος του αμαξώματος αυξήθηκε κατά σχεδόν έξι εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 1.613 χιλιοστά, για μεγαλύτερη ευρυχωρία στην περιοχή της κεφαλής.

Το νέο Countryman συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση μηδενικών εκπομπών ρύπων με τη μεγαλύτερη δυνατή περιβαλλοντική συμβατότητα και στην παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι καταργεί τα διακοσμητικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό, ενώ οι χυτές ζάντες ελαφρού κράματος κατασκευάζονται από δευτερογενές αλουμίνιο σε ποσοστό έως και 70%. Σε συνδυασμό με τη χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή, οι εκπομπές CO2 μπορούν να μειωθούν σημαντικά σε σύγκριση με τις συμβατικές διαδικασίες κατασκευής.

Οι επιφάνειες του ταμπλό, του τιμονιού, της επένδυσης οροφής και του δαπέδου του οχήματος, καθώς και τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που προέρχεται από μπουκάλια ΡΕΤ και ρετάλια μοκετών. Αυτή η υψηλής ποιότητας, πολύχρωμη και άνετη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά μειώνει τις εκπομπές CO2 στην αλυσίδα αξίας έως και 85%. 

Η έναρξη της παραγωγής του μοντέλου στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία τον Νοέμβριο του 2023, θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ένα Mini θα κατασκευάζεται στη Γερμανία.