Στις 17 Μαρτίου, η Team Peugeot Total Energies θα φτάσει στην πίστα του Sebring για την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA (FIAWEC) σεζόν 11. Θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Peugeot 9X8 στο αμερικανικό έδαφος και στην εμβληματική πίστα του Sebring.

Σαν αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των τριών αγώνων που διεξήχθησαν το 2022, και χάρη στα περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα που διανύθηκαν κατά τις χειμερινές δοκιμές, έγιναν τεχνικές εξελίξεις στο 9X8 για τη βελτιστοποίηση της αξιοπιστίας του.

Αυτή η σεζόν θα είναι άκρως ανταγωνιστική, με την άφιξη μερικών από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο στην κατηγορία Le Mans Hypercar που θα αποτελείται από έντεκα αυτοκίνητα. Ο στόχος για την ομάδα Peugeot είναι να παλέψει για τη νίκη, σε κάθε αγώνα.

Ο «Πρόλογος», οι επίσημες δοκιμές εξέλιξης και ρυθμίσεων δηλαδή, θα διεξαχθούν επίσης στη Φλόριντα στις 11 και 12 Μαρτίου, ενόψει του πρώτου αγώνα της σεζόν FIAWEC. Αυτές οι δοκιμές θα επιτρέψουν στους οδηγούς και την ομάδα να γνωρίσουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της πίστας που θα είναι πολύ απαιτητική για τα Νο93 και Νο94 Peugeot 9X8.

Για να πετύχει τους στόχους της και να αγωνίζεται στην κορυφή όλη τη σεζόν, η ομάδα θα υποστηρίζεται από πολύτιμους συνεργάτες: Total Energies, Capgemini, Yahoo, Marelli, Établissement Peugeot Frères, Sparco και Jack and Jones. Οι ομάδες των οδηγών των δύο 9X8 θα παραμείνουν ίδιες με τους Paul DiResta, Mikkel Jensen, Jean-Eric Vergne στο τιμόνι του No93 και Loïc Duval, Gustavo Menezes και Nico Müller στο No94 όχημα.