Το Nissan X-Trail βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Μεγάλο SUV από τον θεσμό του Γυναικείου Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2023. Η κριτική επιτροπή του θεσμού (WWCOTY) 2023 απένειμε στο X-Trail τον τίτλο του Καλύτερου Μεγάλου SUV 2023 για τη 13η έκδοσή του.

Το WWCOTY, το μοναδικό διεθνές βραβείο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου, επαίνεσε το νέο X-Trail για την ευρυχωρία του, τις αβίαστες οδηγικές του επιδόσεις και το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης, e-POWER.

Κατασκευασμένο στην πλατφόρμα Alliance CMF-C, το νέο X-Trail διαθέτει μυώδη σχεδίαση και προηγμένες τεχνολογίες που προσφέρουν αβίαστη αίσθηση οδήγησης EV χάρη στην τεχνολογία e-POWER, μαζί με το e-4ORCE, ένα σύστημα με δύο μοτέρ και κίνησης στους τέσσερις τροχούς. Το νέο X-Trail είναι διαθέσιμο ως 5θέσιο ή 7θέσιο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για εξορμήσεις με την οικογένεια ή φίλους, ενώ σαν «εξηλεκτρισμένο» 7θέσιο SUV, είναι μοναδικό στην κατηγορία του.

Σαν αποτέλεσμα της βράβευσής του ως του Καλύτερου Μεγάλου SUV, το X-Trail προκρίθηκε και για το υψηλότερο βραβείο του WWCOTY, το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023, που θα ανακοινωθεί στις 8 Μαρτίου.