Να γίνει περισσότερο γνωστό στον κόσμο το πρωτάθλημα της Superleague Formula επιδιώκουν οι ιθύνοντές του, καθώς ανακοίνωσαν το καλεντάρι για το 2011. Αυτό θα περιλαμβάνει δώδεκα αγώνες, όπως και φέτος, όμως οι πέντε από αυτούς θα είναι εκτός Ευρώπης. Βέβαια, για τους τρεις από αυτούς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα η ακριβή τοποθεσία τους, ενώ οι άλλοι δύο θα λάβουν χώρα στην Κίνα σε δύο διαφορετικές πίστες.

Έτσι, το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσει το διήμερο 16-17 Απριλίου στην Ιταλία και στην πίστα της Μόντσα και θα τελειώσει τον επόμενο Νοέμβριο με έναν από τους τρεις αγώνες εκτός Ευρώπης. Τέλος, ο Διευθυντής Αγωνιστικού Προγράμματος της Superleague Formula, Ρόμπιν Γουέμπ, έκανε λόγο για έναν ιδανικό συνδυασμό. «Την περσινή σεζόν καταφέραμε να διπλασιάσουμε επιτυχώς το καλεντάρι σε 12 γύρους.

Φέτος συνεχίζουμε και πάλι με δώδεκα events, τα οποία μην ξεχνάμε ότι περιλαμβάνουν συνολικά 36 αγώνες, έχοντας την πεποίθηση πως είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε. Οι αγώνες στην Κίνα μάς δίδαξαν πολλά αυτή τη χρονιά και έτσι πιστεύω πως η νέα σεζόν αποτελεί την ιδανική στιγμή να επισκεφθούμε περισσότερες χώρες εκτός Ευρώπης και να προωθήσουμε το Πρωτάθλημα σε νέες αγορές και φιλάθλους. Επτά Γκραν Πρι εντός Ευρώπης και πέντε εκτός είναι ο ιδανικός συνδυασμός»

Αναλυτικά το καλεντάρι 2011 της Superleague Formula

Ιταλία Μόντσα 16/17 Απριλίου
Πορτογαλία Αλγκάρβε 7/8 Μαΐου
Ολλανδία Άσεν 4/5 Ιουνίου
Γερμανία Νίρμπουργκρινγκ 18/19 Ιουνίου
Ισπανία Ναβάρα 2/3 Ιουλίου
Βέλγιο Ζόλντερ 16/17 Ιουλίου
Βρετανία Ντόνινγτον Παρκ 6/7 Αυγούστου
Κίνα Όρντος 10/11 Σεπτεμβρίου
Κίνα Πεκίνο 17/18 Σεπτεμβρίου
Δεν έχει ανακοινωθεί Εκτός Ευρώπης Οκτώβριος
Δεν έχει ανακοινωθεί Εκτός Ευρώπης Οκτώβριος
Δεν έχει ανακοινωθεί Εκτός Ευρώπης Νοέμβριος

Πηγή: gazzetta.gr