Ο Βαλτέρι Μπότας της Mercedes ήταν αυτός που επικράτησε στον αγώνα Σπριντ και θα ξεκινήσει από την 1η θέση στο κυριακάτικο Γκραν Πρι της Βραζιλίας, με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τη 2η θέση και τον Κάρλος Σάινθ την 3η. Όσο για τον Λιούις Χάμιλτον, τερμάτισε 5ος και την Κυριακή θα ξεκινήσει από πιο πίσω, με συνέπεια τα πράγματα να γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για αυτόν στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην εκκίνηση του αγώνα Σπριντ, πάντως, ήταν ο Φερστάπεν αυτός που είχε την 1η θέση και ο Μπότας τη 2η, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα τα δεδομένα άλλαξαν και ο οδηγός της Mercedes ήταν αυτός που επικράτησε και πήρε την pole position για την Κυριακή και παράλληλα τρεις βαθμούς, με τον Φερστάπεν να βολεύεται με τους δύο. Γεγονός που δεν τον πείραξε καθόλου, αφενός γιατί την Κυριακή θα εκκινήσει από τη 2η θέση, θα είναι δηλαδή δίπλα από τον Μπότας, αφετέρου γιατί αυξάνει τη διαφορά του από τον Χάμιλτον στο +21.

Ο οποίος Χάμιλτον, από την πλευρά του, ήταν εντυπωσιακός στον αγώνα Σπριντ και κατάφερε να κερδίσει 15 θέσεις μέσα σε 24 γύρους, πράγμα που σημαίνει ότι την Κυριακή θα ξεκινήσει από τη 10η θέση. Όχι και ό,τι καλύτερο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα για τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή.

Τα αποτελέσματα του αγώνα Σπριντ στη Βραζιλία…