Το νέο C3 Aircross, ήρθε στην Ελληνική αγορά με νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής 9 ιντσών, ευρύχωρους αποθηκευτικούς χώρους στη νέα κεντρική κονσόλα, 5 τεχνολογίες συνδεσιμότητας και 12 τεχνολογίες οδήγησης, με έγχρωμη προβολή των στοιχείων στην οθόνη του Head Up Display και κάμερα οπισθοπορείας με Top Rear Vision.

Το νέο C3 Aircross έχει αναβαθμιστεί με ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα, με νέα χρώματα, χρωματιστά ένθετα στο αμάξωμα και περιβάλλοντα στην καμπίνα. Εμπορικά, βρίσκεται στην καρδιά του B-SUV Segment, με ένα ευρύ φάσμα επιλογών που απευθύνεται σε ευρύ τμήμα του αγοραστικού κοινού.

Το ανανεωμένο γαλλικό SUV, με τιμή εκκίνησης από είναι17.750 ευρώ, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης, με έως και 70 εξωτερικούς συνδυασμούς με βάση τα 7 χρώματα (συμπεριλαμβανομένων τριών νέων), τα τέσσερα πακέτα χρωμάτων (συμπεριλαμβανομένων δύο νέων), που ενσωματώνουν νέες διακοσμητικές αποχρώσεις και την οροφή σε δύο χρωματικές αντιθέσεις. Διαθέτει επίσης νέες ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών. Στην καμπίνα προσφέρει 4 διαφορετικά περιβάλλοντα, 3 από τα οποία είναι καινούργια.

Για την άνεση τωνη επιβατών φροντίζουν τα νέα καθίσματα Advanced Comfort (προαιρετικά από την έκδοση Feel, στάνταρ στην έκδοση Shine), ενώ η λειτουργικότητα του εσωτερικού βελτιώνεται με την νέα κεντρική κονσόλα που διαθέτει μεγάλο χώρο αποθήκευσης. Το νέο C3 Aircross εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία, ιδίως όσον αφορά το χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών που είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία, καθώς και προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε ανάγκες, με το πίσω κάθισμα να κινείται κατά 150 χλστ προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, σε δύο ανεξάρτητα μέρη. Ένα άλλο πλεονέκτημα του εσωτερικού είναι η φωτεινότητα χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, τα πίσω φινιστρίνια και την πανοραμική γυάλινη οροφή. Ο χώρος για τις αποσκευές κυμαίνεται από τα 410 έως τα 520 λίτρα ανάλογα με τη θέση του πίσω καθίσματος, το οποίο όταν αναδιπλωθεί, προσφέρει χώρο 1.289 λίτρων.

Το αναβαθμισμένο μοντέλο διαθέτει πλήρες φάσμα τεχνολογιών, όπως: 12 διαισθητικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, με την έγχρωμη οθόνη του Head Up Display να περιλαμβάνεται σε αυτά, Grip Control με Hill Assist Descent και 5 τεχνολογίες συνδεσιμότητας, αλλά και την νέα οθόνη αφής 9 ιντσών σε συνδυασμό με το Citroën Connect Nav, καθώς και την ασύρματη φόρτιση για smartphone.

Την κίνηση αναλαμβάνουν οικονομικοί κινητήρες PureTech βενζίνης και Blue HDi πετρελαίου τελευταίας γενιάς (Euro 6d), εκ των οποίων ο πετρελαιοκινητήρας έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας λόγω χαμηλών ρύπων. χάρη στους ιδιαίτερα χαμηλούς ρύπους.

Νίκος Τσάδαρης