Ένας αιώνας Maserati

Έκθεση για τα «γενέθλια» της θρυλικής φίρμας στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου


AUTO
19:52
21/12/2014
Ένας αιώνας Maserati
loading

Η θρυλική Maserati έκλεισε φέτος τα 100 χρόνια λειτουργίας της, αφού οι αδελφοί Maserati ίδρυσαν την ομώνυμη εταιρία την 14η Δεκεμβρίου 1914, δεκαετίες πριν τη Ferrari, τη Lamborghini, τη McLaren ή τη Bugatti.

Οι εορτασμοί των εκατοστών γενεθλίων της εταιρείας που χάρισε στους λάτρεις του σπορ αυτοκινήτου την Khamsin, την Ghibli, την Indy, την Mistral αλλά και έξι γενιές του θρυλικού Quattroporte (λύκος ντυμένος πριγκίπισσα την ονόμασε ένας guru του χώρου) ξεκίνησαν την 14η Δεκεμβρίου 2013 στη Modena, παγκοσμίως αδιαμφισβήτητη πατρίδα των supercars.

Στην Αθήνα, την έδρα της παλαιότερης εν ενεργεία αντιπροσωπείας της Maserati, ολοκληρώνεται ο εορτασμός της εκατονταετηρίδας, με μία φαντασμαγορική έκθεση όπου το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και η Trident Cars τιμούν τα 100 χρόνια Maserati.

Στην τελετή των εγκαινίων, πού έκλεισε επίσημα το Έτος της Maserati το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, ανώτερα στελέχη του εργοστασίου υποδέχθηκαν τους καλεσμένους μαζί με τους οικοδεσπότες Θεόδωρο Ν. Χαραγκιώνη, ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου και Γεώργιο Θ. Λυμπεράκη, αντιπρόσωπο της Maserati στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά όλα τα διαχρονικά επιβατικά μοντέλα της εταιρείας σε έναν ολόκληρο όροφο του Μουσείου, καθώς και βίντεο από τα 100 χρόνια στις οθόνες του μουσείου.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την 15η Δεκεμβρίου 2014, την ημέρα που η Maserati ξεκινάει τον δεύτερο αιώνα της, έως το τέλος Μαρτίου 2015.

Παράλληλα με την έκθεση για τα 100 χρόνια της Maserati, οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να δουν και τη μόνιμη πλέον έκθεση «Made by Hellas».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει