Μετά από την υβριδική έκδοση του Honda Jazz που γνωρίσαμε στην έκθεση του Παρισιού η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από την έκδοση μηδενικών ρύπων του μοντέλου. Το όχημα φέρει τον κωδικό EV (Electric Vehicle) ενώ παρουσιάζεται με το όνομα Fit (όπως αποκαλείται το Jazz στην ιαπωνική αγορά).

Το αυτοκίνητο υπάγεται στο πρόγραμμα Electric Mobility Network της Honda που σαν στόχο έχει να μειώσει τους ρύπους των οχημάτων της συνολικά. Θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικό μοτέρ που προέρχεται από το FCX Clarity, και συνδυάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η αυτονομία του υπολογίζεται στα 160 χιλιόμετρα, η οποία όμως θα μπορεί να αυξηθεί αφού το αυτοκίνητο θα κάνει χρήση των τριών συστημάτων οδήγησης Econ, Normal και Sport όπως ακριβώς και το CR-Z. Έτσι στη λειτουργία Normal η αυτονομία θα βελτιώνεται κατά 17%, και στην Econ κατά 25% σε σχέση πάντα με τη λειτουργία Sport.

H ανώτατη ταχύτητα του θα είναι τα 145 χ.α.ω. ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι στη λειτουργία Sport τα 0-100 χ.α.ω. θα έρχονται σε χρόνο αντίστοιχο με όχημα που χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων! Οι μπαταρίες του θα φορτίζονται σε λιγότερο από 12 ώρες από μια πρίζα των 120V και σε λιγότερο από 6 ώρες από μια πρίζα των 240V. Αυτή τη στιγμή το μοντέλο που παρουσίασε η Honda στο Λος Άντζελες βρίσκεται σε μορφή concept με την έκδοση παραγωγής να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2012.

Πηγή: autotriti.gr