Στο διάβα δύο δεκαετιών και δέκα σχεδόν ταινίες μετά, το αμίμητο κινηματογραφικό franchise του Fast & Furious έχει αποδώσει αν μη τι άλλο πολλά και εξόχως εντυπωσιακά αυτοκίνητα.

Λίγα ωστόσο μπορούν να συγκριθούν σε όρους φήμης με το πλέον υπέροχο ίσως όλων, αυτό το πορτοκαλί Toyota Supra Turbo που οδηγούσε ο Brian O’Conner (Πολ Γουόκερ) στην πρώτη ταινία της σειράς το 2001…

Το απόλυτο κινηματογραφικό Toyota Supra από το Fast & Furious

Το «πειραγμένο» κουπέ του 1994 βγήκε σε δημοπρασία, δίνοντας τη δυνατότητα σε έναν υπερτυχερό να το εντάξει στον στόλο των αυτοκινήτων του. Και αυτός ο υπερτυχερός βρέθηκε πριν από λίγο καιρό, αποκτώντας το στην τιμή των 550.000 δολαρίων.

Το συγκεκριμένο Toyota Supra φορά μάλιστα τον αυθεντικό V6 3λιτρο 2JZ-GTE κινητήρα με τα διπλά τούρμπο, ο οποίος συνδέεται μάλιστα με 4ταχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το αμάξι φτιάχτηκε από τον Έντι Πολ του The Shark Shop της Καλιφόρνια, ο οποίος του χάρισε το φανταστικό περλέ πορτοκαλί της Lamborghini Diablo (Candy Orange).

Το αμάξι έχει υποστεί δραστικό «χέρι», γι’ αυτό και ξεχώρισε τόσο στην ταινία. Κατόπιν το «πείραξε» ξανά ο Έντι Πολ για τις ανάγκες του 2 Fast 2 Furious, όπου το ξαναείδαμε να το οδηγεί ο Slap Jack.

Το αμάξι επέστρεψε ωστόσο με κόπο και χρόνο στην αρχική του κατάσταση, όπως ακριβώς ήταν στο αυθεντικό The Fast & the Furious, και βγήκε τον περασμένο Ιούνιο σε δημοπρασία στο Λας Βέγκας από την Barrett-Jackson.