Τα 100 χρόνια της BMW πλησιάζουν και οι φήμες για κάτι πολύ ειδικό που ετοιμάζει για τον εορτασμό των γενεθλίων της, πληθαίνουν. Ακούγεται έντονα ότι ετοιμάζει μια πιο ισχυρή έκδοση του i8 και πολύ πιθανό να είναι μια έκδοση Sport.

Έτσι, χωρίς κάτι να επιβεβαιώνεται σε αυτή τη φάση, το όνομα αυτού μπορεί να είναι i8S. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει πιο σπορ εμφάνιση, θα είναι αποκλειστικά διθέσιο και όχι 2+2 και φυσικά θα έχει νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, πιο ισχυρά φρένα και πιο μεγάλους τροχούς για περισσότερη πρόσφυση.

Τα σενάρια φέρνουν κάτω από το καπό έναν 2λιτρο τούρμπο κινητήρα με απόδοση κοντά στους 320 ίππους, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 205 ίππων. Σε μια πιο αισιόδοξη εκδοχή, έναν 3λιτρο με απόδοση 480 ίππων θα κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ ένα ηλεκτρικό με 110 ίππους θα φροντίζει για την κίνηση των εμπρός τροχών.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιδόσεις θα είναι εκρηκτικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε περίπου 3,5 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ανάλογα της πορείας που ακολουθεί η δύναμη στην ειδική έκδοση του BMW i8 με τα διακριτικά S αναμένεται να είναι ανοδική και η τιμή του, με τις εκτιμήσεις να το φέρνουν έως και 30% πιο ακριβό.

Πηγή: gazzetta.gr