Το νέο crossover C4 C-Cross είναι ένα νέο μοντέλο της Citroen που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά τριών διαφορετικών κόσμων. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα έντονα χαρακτηριστικά off-road, η υψηλή θέση οδήγησης (7 έως 10 εκατοστά υψηλότερη σε σχέση με ένα τυπικό hatchback), η ποιότητα κύλισης, είναι κύρια χαρακτηριστικά ενός SUV.

Η Coupe σιλουέτα του δείχνει την καλή αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου, ενώ η αεροτομή, ενισχύει τον δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου και συμβάλει στην αποδοτικότητα. Η άνεση και οι χώροι των πίσω επιβατών είναι επιπέδου Sedan, ενώ το υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό του προσφέρει άνεση στον οδηγό και ηρεμία στους επιβάτες του.

Το C4 C-Cross διαθέτει μηχανικά σύνολα που πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d. Η αεροδυναμική σε συνδυασμό με τους οικονομικούς και αποδοτικούς κινητήρες προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Τα θερμικά μηχανικά σύνολα που προσφέρονται στο μοντέλο είναι τα εξής:

– Τέσσερις επιλογές με βενζινοκινητήρα Euro 6d: Δύο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων: PureTech 100 S&S και PureTech 130 S&S,

– Δύο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, PureTech 130 S&S EAT8 και PureTech 155 S&S EAT8

– Δύο επιλογές με κινητήρα diesel Euro 6d: BlueHDi 110 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και BlueHDi 130 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Οι παραπάνω εκδόσεις κινητήρων καταφέρνουν εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις, εφάμιλλες υβριδικών συνόλων. Αντίστοιχα ιδιαίτερα χαμηλές είναι οι εκπομπές ρύπων CO2 και αυτό δίνει το πλεονέκτημα απαλλαγής καταβολής Τελών Κυκλοφορίας. Έτσι 6 εκδόσεις του μοντέλου δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.

Πρόκειται για τις εξής:

Έκδοση (κινητήρες βενζίνης) CO2

  • 1.2 PureTech 130 S&S Feel Pack 122
  • 1.2 PureTech 130 S&S Shine 121
  • 1.2 PureTech 130 S&S Shine Pack 120

Έκδοση (κινητήρες πετρελαίου) CO2

  • 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 Feel Pack 122
  • 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 Shine 121
  • 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 Shine Pack 119

Επίσης, διατίθεται και η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση, το Ë-C4 C-Cross – 100% Electric με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.