Παίρνοντας ως βάση την Maserati Alfieri, στην Alfa Romeo ετοιμάζουν για το 2017 την 6C, ένα περιορισμένης παραγωγής sports car με twin-turbo V6 3λιτρο μοτέρ απόδοσης έως και 526 ίππων.

Στην Alfa φέρονται να ετοιμάζουν την απάντησή τους στις Jaguar F-Type και Porsche 911. Το όνομα του νέου ιταλικού sports car θα είναι 6C και θα στηριχθεί στο Maserati Alfieri concept που είδαμε νωρίτερα φέτος στο Geneva Motor Show και το οποίο επιβεβαιώθηκε πως θα παραχθεί μέσα στο 2016. Ένα χρόνο αργότερα, το 2017, θα ακολουθήσει η Alfa Romeo 6C.

Οι «μυώδεις» γραμμές και το ιδιαίτερο προφίλ του οχήματος θα ακολουθήσουν τη λογική της Alfieri. Συνδυάζοντας τη χαρακτηριστική γρίλια της Alfa με φώτα τεχνολογίας LED, η 6C θα προσδιορίσει τη νέα εταιρική εμπρόσθια όψη της φίρμας. Πίσω, αναμένονται να τοποθετηθούν διπλές απολήξεις της εξάτμισης στα άκρα του αμαξώματος, ώστε να δοθεί έμφαση στο πλάτος του οχήματος.

Στο τεχνικό κομμάτι, τώρα, η Alfa Romeo 6C δεν θα στηριχθεί στην πλατφόρμα της νέας Giulia saloon (ντεμπούτο στα τέλη του 2015), ούτε σε αυτό του μεσαίου και μεγάλου SUV που ετοιμάζει η Alfa για το 2016 και 2017, αντίστοιχα. Αντίθετα, θα χρησιμοποιήσει το πάτωμα της Alfieri, το οποίο αποτελεί μια κοντή εκδοχή εκείνου της Maserati Ghibli. Από την τελευταία θα προέρχεται και ο κινητήρας, ο οποίος θα λάβει τις απαραίτητες «περιποιήσεις». Λόγος γίνεται για το twin-turbo V6 3λιτρο μοτέρ, του οποίου η απόδοση στην Giulia Quadrifoglio θα βρίσκεται ανάμεσα στους 487 και 526 ίππους. Κάτι αντίστοιχο περιμένουμε και στην Alfa Romeo 6C, ώστε το αυτοκίνητο να βρεθεί απέναντι στις Jaguar F-Type Coupe V8 R και Porsche 911 Turbo.

Όπως και οι 4C και 8C, η 6C δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε μαζική παραγωγή, με τα συνολικά αντίτυπά να αναμένεται να μην υπερβούν τις λίγες χιλιάδες (η 4C θα φτιαχτεί σε 3.500 κομμάτια).

Πηγή: autotriti.gr