Ο πεντακύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων TFSI της Audi είναι o «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για το 2014 στην κατηγορία 2 έως 2,5 λίτρων αποσπώντας το βραβείο για 5η συνεχόμενη φορά.

Ο 2,5 TFSI κινητήρας χρησιμοποιείται στο Audi RS Q3 και αποδίδει 310 άλογα, με μέγιστη ροπή 420 Nm. Το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km / h.

Αυτή είναι η δέκατη φορά στην ιστορία της Audi που αποσπά το βραβείο του «Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς». Στο διάστημα μεταξύ 2005 και 2009, η Audi κέρδισε την ύψιστη τιμή με τον κινητήρα 2,0 TFSI στην κατηγορία 1,8 έως 2,0 λίτρων. Το συγκεκριμένο βραβείο καθιστά την πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τον κινητήρα 2,5 λίτρα TFSI.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου για την τεχνική ανάπτυξη, Dr. Ulrich Hackenberg : «Ο πεντακύλινδρος κινητήρας έχει μια μακρά παράδοση η οποία ξεκίνησε με το πρώτο quattro, και οι συνεχόμενες νίκες επιβεβαιώνουν τη συνεχή επιτυχία της τεχνολογίας TFSI της Audi. Θα διατηρήσουμε τις εντατικές μας προσπάθειές για να γράψουμε ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία αυτής της επιτυχίας».

Το βραβείο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Engine Expo στη Στουτγάρδη και ο επικεφαλής της Powertrain Ανάπτυξης Audi AG Dr. Stefan Knirsch ανέφερε ότι: «Ο TFSI κινητήρας των 2,5 λίτρων είναι μια πραγματική μηχανή υψηλής απόδοσης ενώ η γρήγορη επίτευξη της υψηλής ροπής και η υψηλή ευελιξία παρέχουν τη μέγιστη οδηγική απόλαυση».

Πηγή: autotriti.gr