Η Dacia, θυγατρική της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, παρουσίασε χθες μία νέα περιορισμένη σε αριθμό έκδοση της σειράς του μικρομεσαίου οικογενειακού αυτοκινήτου «Logan», προκειμένου να γιορτάσει τη 10η επέτειο του εν λόγω μοντέλου, που είναι το δημοφιλέστερο στη Ρουμανία.

Οι παραγγελίες για την περιορισμένη έκδοση, που φέρει την ονομασία «Logan 10 Years», ξεκινούν από σήμερα, ενώ το μοντέλο θα παρουσιαστεί στους εκθεσιακούς χώρους της Dacia, την ερχόμενη εβδομάδα, όπως διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής της Renault Commercial Romania, Τόμας Ντουμπρουέλ. «Η ειδική έκδοση του Logan κατασκευάζεται στη Ρουμανία, από τη Ρουμανία και για τη Ρουμανία» τόνισε ο ίδιος.

Η εορταστική έκδοση του Logan είναι βασισμένη στον στάνταρ εξοπλισμό του Dacia Laureate και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, μαύρα πλευρικά προστατευτικά στις πόρτες κ.ά. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου διαθέτει νέα ταπετσαρία και ένα εντελώς νέο ταμπλό. Η σειρά διατίθεται σε δύο τύπους κινητήρων: κινητήρα βενζίνης 16V χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με ισχύ 75 ίππους και κινητήρα diesel 1.5 dCi, ισχύος 75Hp. Οι τιμές είναι 9.400 ευρώ για το μοντέλο βενζίνης και 11.300 για το μοντέλο diesel (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη διάρκεια των 10 χρόνων, από το 2004 οπότε και κυκλοφόρησε, το Logan κέρδισε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια πελάτες σε 42 χώρες σε όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ως την Ωκεανία και την Κεντρική και Νότια Αμερική. Η σειρά Logan στη Ρουμανία διατίθεται σήμερα σε τρεις εκδόσεις: την Acces, την Ambiance και τη Laureate, με τιμές που κυμαίνονται από τα 6.890 έως τα 11.400 ευρώ.