Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 5388/7-12-20), δημοσιεύτηκε η υπ. αριθμ.  ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΥΑ/ 681905/20588/4155 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για την συγκρότηση της «Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν. 2725/1999.

Έργο της Επιτροπής είναι η διεκδίκηση, προετοιμασία, οργάνωση, διεξαγωγή και φιλοξενία αγώνων διεθνών διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού, για τα έτη 2021, 2022 και 2023.

Ειδικότερα, η Επιτροπή θα διεκδικήσει και θα επιδιώξει να φιλοξενηθούν στην χώρα οι εξής διοργανώσεις:

  • Το Ράλι Ακρόπολις ERC ή Ράλι Ακρόπολις WRC,
  • Το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις (Historic Acropolis Rally),
  • Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Hillclimbing, Αγώνες OffRoad,
  • Ευρωπαϊκός Αγώνας Kart ή Crosskart, αλλά και άλλες διοργανώσεις για την προώθηση της οδικής ασφάλειας, όπως και διοργανώσεις ιστορικών οχημάτων.

Έργο της Επιτροπής είναι επίσης η κατάρτιση και υποβολή του προϋπολογισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 53 του ν. 2725/1999 για την έκδοση της προβλεπόμενης από την παρ. 3 του ιδίου άρθρου υπουργικής απόφασης.

Επιπλέον, η Επιτροπή δεσμεύεται μέσα από τις δράσεις της προς επίτευξη των ανωτέρω σκοπών να προωθεί το μήνυμα της ασφαλούς οδικής – οδηγικής συμπεριφοράς για όλους τους πολίτες.

Οι πόροι της Επιτροπής προέρχονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 53 του ν. 2725/1999, καθώς και από κάθε άλλη νόμιμη πηγή, όπως από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις προϊόντων ή άλλες προωθητικές ενέργειες, καθώς επίσης και από επιχορηγήσεις από τον Προϋπολογισμό της Γ.Γ.Α.

Όργανα της Επιτροπής είναι, η 17μελής Γενική Συνέλευση, το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, ο Εκτελεστικός Διευθυντής (κ. Νικόλαος Κερερές) και ο Πρόεδρος (κ. Τάκης Πουρναράκης).

Έδρα του παραπάνω Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου ορίζεται το Μαρούσι (Γ. Παπανδρέου 27, Γραφεία Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού), ενώ τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης συμμετέχουν σε αυτήν χωρίς αμοιβή.

Νίκος Τσάδαρης