Κάθε φορά που συνδυάζονται στην ίδια πρόταση οι λέξεις «Ferrari» και «250» ξέρεις ότι το κοκτέιλ θα είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτικό.

Προσθέστε και το «GTO» στη φράση και τότε είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για ένα από τα πλέον πολυπόθητα αυτοκίνητα του πλανήτη!

Τα νέα είναι σήμερα κάτι παραπάνω από ευτυχή, καθώς η δαιμόνια ομάδα της Petrolicious φιλοτέχνησε ένα βιντεάκι-φόρο τιμής στο πάνκομψο αγωνιστικό μιας άλλης υπέροχης εποχής.

Και μάλιστα μιλάμε για το όχημα του επίσης θρύλου των σιρκουί, του πρώτου αμερικανού πρωταθλητή της Formula 1, Phil Hill. Το αμάξι με αριθμό πλαισίου #5571, το πρώτο από τη δεύτερη σειρά των καινοτόμων σασί, μέτρησε μια σειρά από εμφατικές νίκες με τον Hill στο βολάν του, όπως ας πούμε στην πίστα της Daytona.

Και βέβαια, καθώς μιλάμε για σπάνια κούκλα, είναι μία μόνο από τις 36 που κατασκευάστηκαν ποτέ και διασώθηκαν από τη μηχανοκίνητη λήθη, με τη Ferrari 250 GTO να κατέχει άλλη μια τιμή: του ακριβότερου αυτοκινήτου που πουλήθηκε ποτέ. Αξίζει κάθε… εκατομμυριάκι!

Απολαύστε λοιπόν το κομψοτέχνημα του 1964 με τα 300 αλογάκια και την 3λιτρη V12 καρδιά και φάτε το τόσο με τα μάτια όσο και τα αυτιά…