Η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, σχεδόν επτά χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημα του στο σκι, ενδιαφέρει τους πάντες.

Ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 παραμένει στο σπίτι του χωρίς να ξέρει κανείς την ακριβή κατάσταση του, αφού τα όσα διαρρέουν είναι ελάχιστα και ανα μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κι αν τα όσα είπε ο Ζαν Τοντ, ο πρώην επικεφαλής του Σουμάχερ στη Ferrari, τον προηγούμενο μήνα περί μεγάλης προσπάθειας για να καταφέρει να ανταποκρίνεται σε όσα του λένε, προκαλούν αισιοδοξία, ένας νευρολόγος συμπατριώτες του Μίκαελ προκαλεί απαισιοδοξία.

«Νομίζω πως είναι σε κατάσταση φυτού. Ξύπνιος αλλά δίχως να ανταποκρίνεται. Αναπνέει, η καρδιά του χτυπά, ενδεχομένως να μπορεί να κάτσει καθιστός ή να κάνει πολύ μικρά βήματα με τη βοήθεια άλλων αλλά τίποτα παραπάνω. Νομίζω πως αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να κάνει. Αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε όπως ήταν πριν το ατύχημά του; Δεν το νομίζω», ήταν τα λόγια του Καθηγητή Έριχ Ρίντερερ σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού TMC, βασίζοντας τα λόγια του πάντως σε όσα ακούει για την κατάσταση του Σουμάχερ και όχι σε κάποια επίσκεψη του για να τον εξετάσει.