Το δημοφιλέστερο μοντέλο στην κατηγορία του, το Fiat Ducato, επεκτείνει τις επιλογές για τους επαγγελματίες που ψάχνουν κάτι ανάλογο την επιχείρηση τους.

Στις εκθέσεις Caravan Salon στο Düsseldorf και Salone del Camper στη Parma, η Fiat Professional παρουσιάζει στο κοινό την σειρά του νέου Ducato, με έμφαση στις εκδόσεις motorhome, αλλά και στις αναρίθμητες επιλογές που μπορούν να έχουν οι αγοραστές. Το πρωτότυπο “cab-to-cab” όπου οι καμπίνες δύο Ducato Chassis 2.3 180 ίππων έχουν ενωθεί σε ένα όχημα, παρουσιάζει την αντοχή του πλαισίου με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ενώ στα μοντέλα παραγωγής η διάθεση όλων των εκδόσεων του βραβευμένου κινητήρα 2.3 Multijet 2 απόδοσης 120, 140, 160 και 180 ίππων, αλλά και το νέο αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων δημιουργούν ένα πολύ μεγάλος εύρος επιλογών.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με την πλήρη γκάμα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), αλλά και με έξυπνες λύσεις συνδεσιμότητας. Παράλληλα με τις επιλογές σε επίπεδο συστημάτων κίνησης, η μάρκα παρουσιάζει και μια σειρά νέων λύσεων που αυξάνουν ακόμα περισσότερο την χρηστικότητα του μοντέλου. Σημαντικότερη αποτελεί η δυνατότητα περιστροφής των μπροστινών καθισμάτων κατά τον κατακόρυφο άξονα (όταν το όχημα είναι σταθμευμένο), έτσι ώστε η καμπίνα να διαμορφώνεται σε ένα καθιστικό-γραφείο.

Νίκος Τσάδαρης