Δύο από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα του πλανήτη συναντώνται στον ίδιο χώρο στις 16-17 Απριλίου: συγκεκριμένα, η νέα Ford Mustang θα εκτίθεται στο Παρατηρητήριο του διάσημου ουρανοξύστη Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

Η παρουσίαση – πανομοιότυπη του αντίστοιχου εγχειρήματος της εταιρίας πριν από 50 χρόνια – συμπίπτει με τον παγκόσμιο εορτασμό των 50 χρόνων από την εμφάνιση της Mustang στην Παγκόσμια Έκθεση στη Νέα Υόρκη το 1964.

Το να ανεβάσεις ένα αυτοκίνητο 86 ορόφους πάνω από τους πυκνοκατοικημένους δρόμους του Midtown Manhattan δεν είναι απλή υπόθεση. Κανένας φορητός γερανός δεν μπορεί να φτάσει στο παρατηρητήριο του 86ου ορόφου και o κωνικός πυργίσκος πάνω από το σχετικά στενό αίθριο καθιστά αδύνατη την προσέγγιση ελικοπτέρου. Έτσι η μόνη εφικτή λύση είναι οι ανελκυστήρες.

Όταν το Empire State Building εγκαινιάστηκε το 1931 ως το ψηλότερο κτίριο του κόσμου – ένα τίτλο που κράτησε για σχεδόν 40 χρόνια – κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί εκεί επάνω κάποιο αυτοκίνητο με τους αρχικούς ανελκυστήρες. Αλλά το 1965, μία πρωτότυπη Mustang convertible χωρίστηκε σε τρία βασικά τμήματα συν το παρμπρίζ προκειμένου να χωρέσουν μέσα στους ανελκυστήρες.

Η νέα Mustang είναι σχεδόν 18 cm μακρύτερη και 10 cm φαρδύτερη από την πρόγονό της, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία μεταφοράς της. Χρησιμοποιώντας υπολογιστικά δεδομένα και προετοιμάζοντας το εκθεσιακό μοντέλο, τα μέλη της ομάδας που έχει αναλάβει το εγχείρημα, εντόπισαν τα σημεία «κοπής» ώστε να φορτωθούν όλα σε ειδικά σχεδιασμένα καρότσια μέσω των ανελκυστήρων.

Όταν τα πάντα μεταφερθούν στον 86 όροφο, οι τεχνικοί σε λιγότερο από έξι ώρες θα συναρμολογήσουν τα κομμάτια σε ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο το οποίο θα εκτίθεται πάνω από το Manhattan. Οι επισκέπτες του Παρατηρητηρίου του Empire State Building θα μπορούν να δουν τη νέα Mustang convertible από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στις 16-17 Απριλίου.

Ξεκινώντας επίσης στις 16 Απριλίου, οπαδοί εκπρόσωποι 16 χωρών θα συγκεντρωθούν στις ΗΠΑ για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια της Ford Mustang. Ο επίσημος διεθνής εορτασμός θα είναι τόσο μεγάλος ώστε η Ford Motor Company και το Mustang Club of America (MCA) θα τον υποστηρίξουν ταυτόχρονα σε δύο τοποθεσίες από τις 16–20 Απριλίου. Θα είναι ανοιχτός σε όλους, όχι μόνο σε ιδιοκτήτες της Mustang και μέλη του MCA. Το MCA έχει επίσης οργανώσει το «Pony Drives» ώστε οι ιδιοκτήτες Mustang να μπορούν να ταξιδεύουν σε ομάδες σε κάθε περιοχή.

Ομάδες με τις ανάλογες σημαίες από Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, θα εκπροσωπήσουν τη Β. Αμερική, Ν. Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία στις πίστες του Charlotte Motor Speedway στο Concord, N.C. και το Las Vegas Motor Speedway.

Νέα Ford Mustang

Η νέα Mustang είναι η πρόσφατη έκδοση του θρυλικού αυτοκινήτου και θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη το 2015. Η αεροδυναμική, νέα σχεδίαση της Mustang fastback και convertible υποστηρίζεται από τις κορυφαίες επιδόσεις μιας σειράς κινητήρων, μεταξύ των οποίων ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος 2.3 EcoBoost και ένας 5.0 V8 με πάνω από 426 PS.

Η Ford Mustang αποκαλύφθηκε στον κόσμο με μία τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια το βράδυ της 16ης Απριλίου του1964, πριν παρουσιαστεί στο κοινό στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης στις 17 Απριλίου. Το αυτοκίνητο που ξεκίνησε να πωλείται επίσημα εκείνη την ημέρα , και οι Έμποροι της Ford μέτρησαν 22.000 πωλήσεις και παραγγελίες εκείνη την πρώτη μέρα – αριθμό ρεκόρ – οι οποίες την πρώτη χρονιά έφτασαν τις 418.000 και το 1 εκατομμύριο σε λιγότερο από δύο χρόνια. Τις τελευταίες 5 δεκαετίες , έχουν πουληθεί πάνω από 9 εκατομμύρια Mustang.

Empire State Building

Δεσπόζοντας στα 443 m πάνω από το Midtown Manhattan (από το ισόγειο μέχρι την κεραία οροφής), το Empire State Building, ιδιοκτησίας Empire State Realty Trust, Inc., είναι το πιο Διάσημο Κτίριο Γραφείων στον Κόσμο. Με νέες επενδύσεις σε ενεργειακή απόδοση, υποδομή, δημόσιους χώρους και ανέσεις, το Empire State Building έχει προσελκύσει ενοικιαστές υψηλού κύρους από ποικίλους τομείς της βιομηχανίας από όλο τον κόσμο.

Η ισχυρή τεχνολογία αναμετάδοσης του ουρανοξύστη υποστηρίζει όλους τους σημαντικούς τηλεοπτικούς και FM ραδιοφωνικούς σταθμούς στη μητροπολιτική αγορά της Νέας Υόρκης. Το Empire State Building αναδείχτηκε το δημοφιλέστερο κτίριο της Αμερικής σε δημοσκόπηση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων ενώ το Παρατηρητήριο – Empire State Building Observatory – είναι από τα πιο αγαπημένα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Empire State Realty Trust

Το Empire State Realty Trust, Inc. (NYSE: ESRT), ένα από τα κορυφαία επενδυτικά ταμεία στον κλάδο του real estate κατέχει, διαχειρίζεται, λειτουργεί, αποκτά και εγκαθιστά γραφεία και διαμερίσματα στο Manhattan και την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του Empire State Building, του πιο διάσημου γραφείου κτιρίων ανά τον κόσμο. Με έδρα τη Νέα Υόρκη, το χαρτοφυλάκιο γραφείων και διαμερισμάτων της εταιρίας περιλαμβάνει 8,4 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια προς ενοικίαση – μέχρι τις 31 Δεκ 2013, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 7,7 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια γραφείων προς ενοικίαση σε 12 εγκαταστάσεις, από τις οποίες επτά στο Manhattan, τρεις στο Fairfield County, Connecticut και δύο στο Westchester County, New York, αλλά και περίπου 623.000 τετραγωνικά πόδια διαμερισμάτων. Επιπλέον, η εταιρία είναι κάτοχος γης στο Stamford, Connecticut Transportation Center που υποστηρίζει την ανάπτυξη περίπου 380,000 τετραγωνικών ποδιών γραφείων και παρκινγκ προς ενοικίαση και 150,000 για διαμερίσματα στα ισόγεια των κτιρίων.