Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της BMW, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια (Spartanburg) θα αυξηθεί η παραγωγή οχημάτων κατά περίπου 50%, καθώς θα επενδυθούν 1 δισ. δολάρια μέχρι το 2016 στο εν λόγω εργοστάσιο.

Ειδικότερα, πέρα από τις BMW X3, X5, και Χ6 που κατασκευάζονται εκεί τώρα ξεκινά επίσης η παραγωγή της νέας X4, ενώ μελλοντικά εκεί θα κατασκευαστεί και η νέα X7, η οποία προβλέπεται να βγει στις αγορές τέλος του 2017 αρχές του 2018 για να σταθεί απέναντι από τη Mercedes GL.

Πιο αναλυτικά, η νέα X7, όπως φαίνεται από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα, θα διαθέτει πολύ δυναμικό στιλ, με μεγάλη μάσκα μπροστά και έντονες νευρώσεις στο καπό και τα πλαϊνά του αμαξώματος.

Επίσης, από πληροφορίες, προκύπτει ότι το μεγάλο γερμανικό SUV θα φέρει 7θέσια διάταξη καθισμάτων, ενώ θα πατά σε μια καινούργια πλατφόρμα της εταιρείας, πάνω στην οποία θα βασιστούν και η νέα Σειρά 7, όπως και η επόμενη γενιά της Σειρά 5.

Τέλος, σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπεύθυνου του εργοστασίου της BMW στην Καλιφόρνια, Norbert Reithofer ο οποίος τόνισε σε ειδική εκδήλωση για την έναρξη παραγωγής της νέας X4 ότι είναι πολύ χαρούμενος που το «δικό του» εργοστάσιο θα κατασκευάσει και το νέο μεγάλο SUV -Χ7- της γερμανικής εταιρείας.

Όσον αφορά τους κινητήρες του νέου μοντέλου, οι φήμες αναφέρουν ότι θα φέρει 6κύλινδρα, 8κύλινδρα και 12 κυλίνδρων μοτέρ βενζίνης και 6κύλινδρους πετρελαιοκινητήρες, με πιθανή επιλογή το νέο τρίλιτρο τριπλά υπερτροφοδοτούμενο diesel που θα αποδίδει 386 PS και 739 Nm ροπής.

Τέλος, οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται και μια plug in έκδοση.

Παρακάτω φαίνεται η νέα X4 καθώς και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια…

Πηγή: autotriti.gr